Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dan drugi

Urbana kultura i skateri obilježili petak na Pannonian Challengeu, a pobjedu je slavio Christopher Khan iz Slovenije

U kategoriji amatera najbolja je bila skaterica – Iva Ringsmuth iz Osijeka

Pannonian Challenge (Foto: GOL.hr)

Petak, drugi natjecateljski dan 22. izdanja Pannonian Challengea bio je u znaku urbane kulture i skatera, dvije temeljne sastavnice osječkog festivala ekstremnog sporta. Već od samog jutra skateri su usavršavali svoje trikove i dobrano se zagrijavali za veliku završnicu koja je uslijedila poslijepodne. I skateri su, baš kao dan ranije roleri, bili podijeljeni u dvije kategorije pa je tako u Skate Amateur kategoriji na kraju natjecanja najviše razloga za osmijeh imala Osječanka - Iva Ringsmuth, koja je bila jedina natjecateljica u ovoj disciplini. Njoj se na postolju pridružio Niko Lovric iz Njemačke koji je osvojio drugo mjesto, a treći je bio Jagor Jurič iz Vinkovaca..

Osječka je publika kraj radnog tjedna proslavila posjetom skate parku pa su tako u poslijepodnevnim satima podržali završnicu kategorije Skate Pro u kojoj je slavio Christopher Khan iz Slovenije. Odličan je bio i drugoplasirani Jan Georg Hoffmann iz Njemačke, baš kao i trećeplasirani Bruno Vranić iz Slavonskog Broda. Dok je najbolji trik napravio Petar Spiedlick, prošlogodišnji pobjednik u ovoj disciplini.

Khan je rekao kako se osjeća odlično, osobito nakon druge vožnje na koju je bio ponosan, ali nije bio siguran u pobjedu. Posebno mu je značila okruženost prijateljima s kojima će navečer zajedno proslaviti svoju pobjedu. Nikoga ne smatra protivnikom jer zna da su svi odlični vozači. Khan je istaknuo kako mu se sviđa voziti u skate parku i da mu je najdraži dio parka ograda uz stepenice na kojoj je izveo svoj najdraži trik frontside bluntslide. Važno je napomenuti kako je Christopher Khan bio vrlo blizu sudjelovanju na Olimpijskim igrama i nada se kako će u tome jednom uspjeti. Sretan je zbog sve veće popularnosti skate scene kako u Hrvatskoj tako i u Sloveniji i nada se da će ona iz dana u dan sve više rasti.

 

A dok je u skate parku trajalo žestoko natjecanje, nešto dalje održani su nastupi Break Dance plesača i plesnog studija Wings. Također, održalo se i natjecanje u izradi grafita s motivima ekstremnog sporta, u čemu je sudjelovalo 5 uličnih umjetnika, a pobjednica je također bila jedina žena, umjetničkog imena Oksid.
Odličan večernji glazbeni program trajao je do ranih jutarnjih sati i tako nagovijestio spektakularnu subotu. Naime, već tradicionalno, subota je rezervirana za natjecanje u BMX Freestyleu koji je od ove godine postao i olimpijska disciplina. BMX Freestyle je ujedno i o vizualno najatraktivnija disciplina na Pannonian Challengeu koja svake godine privuče najveći broj gledatelja pa nema sumnje da će tako biti i danas u osječkom skate parku s kojeg se zabava, ali ona glazbena, u večernjim satima seli u prostor dvorišta Stare pekare gdje će se za još jedan tulum o kojem će se pričati pobrinuti DJ Jogarde, nakon kojega slijedi Sly, jedan od pokretača elektronske glazbene scene u Osijeku, a za sami kraj ostaje nastup DJ Pipsa.

Svi posjetitelji Pannonian Challengea moraju imati EU digitalnu COVID potvrdu, koja će se provjeravati na samom ulazu na festival. Pravo ulaza na događaj imaju osobe cijepljene cjepivom protiv bolesti COVID-19, dok će onima koji nisu cijepljeni trebati negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili negativan brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Naposljetku, 22. Pannonian Challenge je otvoren i za osobe koje su preboljele bolest COVID-19, odnosno da je od prvog pozitivnog PCR testa prošlo najmanje 11 dana. Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od obaveze posjedovanja digitalne EU COVID potvrde. Organizator je osigurao provođenje testiranja, a više detalja o punktovima na kojima će biti omogućeno brzo antigensko testiranje kao i dodatne informacije o samoj manifestaciji zainteresirani mogu pronaći na stranici https://pannonian.hr/ . Organizatori mole gledatelje da dođu na vrijeme kako bi izbjegli nepotrebne gužve kod ulaska u skate park na lijevoj obali Drave.

Live stream današnjih nevjerojatnih akrobacija u BMX Freestyle disciplini, možete pratiti od 18:00 sati klikom OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider