Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Moglo bi im uspjeti

Ukrajinci skovali plan za velika natjecanja: Rukomet bi mogao biti sport u kojem će se vratiti na scenu

Ukrajina je pogođena ratom već neko vrijeme o sportu je malo tko razmišljao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajina već mjesec i pol prolazi kroz ratne strahote i u takvim okolnostima malo tko razmišlja o sportu i sportskim natjecanjima.

No, nešto bi se po tom pitanju moglo promijeniti i to zahvaljujući inicijativi Ukrajinskog rukometnog saveza.

Oni su Međunarodnoj rukometnoj federaciji (IHF) uputili zahtjev da Ukrajina dobije pozivnicu za Svjetsko prvenstvo kojemu će u siječnju 2023. domaćini biti Poljska i Švedska.

Smatraju Ukrajinci da bi to bio pravi potez s više aspekata - kako zbog motivacije njihovom narodu, tako i zbog činjenice da su oni ni krivi ni dužni eliminirani iz aktualnih kvalifikacija.

Naime, Ukrajina je trebala u prvoj rundi kvalifikacija igrati dvije utakmice s Finskom, a onog tko pobijedi čekala je - Hrvatska. Kako Ukrajinci zbog rata nisu mogli nastupiti, automatski prolaz u završnu rundu kvalifikacija je Finska koja će s Kaubojima odmjeriti snage 12. i 16. travnja, prvo na njihovom terenu, a zatim u uzvratu u Varaždinu.

Ukrajina ne odustaje od te svjetske smotre jer IHF već godinama ima praksu da jednoj reprezentaciji dodijeli pozivnicu za Svjetsko prvenstvo pa se izbornik Vječeslav Ločman i njegovi izabranici nadaju da bi to ovaj put mogli biti oni.

U iščekivanju su i ukrajinske rukometašice koje su u kvalifikacijama za ovogodišnje Europsko prvenstvo u skupini s Hrvatskom. Štoviše, one su iznenađujuće pobijedile našu reprezentaciju te se ravnopravno bore za osvajanje drugog mjesta koje će izravno voditi na Euro koji će se igrati u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji.

Ukrajinke traže da naknadno odigraju svoje dvije utakmice s Češkom, a zna se već da će u Austriji, u Grazu, 20. travnja ugostiti Hrvatsku.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider