Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zakuhalo se

Olimpijske igre su daleko, ali situacija je već napeta: Ukrajinci prijete bojkotom!

Olimpijske igre održat će se u ljeto 2024. u Parizu.

Olimpijske igre u Parizu 2024. (Foto: Afp)

Ukrajina je u četvrtak zaprijetila bojkotom Olimpijskih igara kojima će 2024. domaćin biti Pariz, budu li na to natjecanje pozvani sportaši iz Rusije i Bjelorusije, čije su reprezentacije izopčene s gotovo svih međunarodnih natjecanja nakon ruske invazije na ukrajinski teritorij.

Mogućnost slanja poziva ruskim i bjeloruskim sportašicama i sportašima u četvrtak je spomenula pariška gradonačelnica Anne Hidalgo, koja je izjavila da želi njihovo sudjelovanje, ali bez isticanja nacionalnih obilježja.

Dan prije Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je naznačio što bi se sve trebalo dogoditi za ponovno uključivanje sportaša iz tih dviju država na međunarodna natjecanja.

"Ovakva je situacija neprihvatljiva za našu državu", izjavio je u četvrtak ukrajinski ministar sporta Vadim Goutzeit.

"Naše stajalište je nepromijenjeno: dok god traje rat u Ukrajini, ruski i bjeloruski sportaši ne bi trebali sudjelovati na međunarodnim natjecanjima. Ako se to ne bude poštovalo, ne isključujem mogućnost bojkota i našeg odbijanja sudjelovanja na Olimpijskim igrama", napisao je Goutzeit na Facebooku.

Iz MOO-a su u srijedu poručili da "nijednom sportašu ne bi smio biti zabranjen nastup na natjecanju isključivo na temelju putovnice", nakon konzultacija s predstavnicima sportaša, međunarodnih federacija i nacionalnih olimpijskih odbora.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider