Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
konačno

U reprezentaciju se vratio najbolji hrvatski šuter nakon pet godina pauze

Pomalo zaboravljeni Stipe Mandalinić se vraća na veliku scenu.

Stipe Mandalinić (Foto: Vladimir Dugandzic/Cropix)

Izbornik hrvatskih rukometaša Goran Perkovac malo iznenadio odlukom da će okupiti reprezentaciju u lipnju.

Idućeg mjeseca nema nikakvih kvalifikacija, no Perkovac je svejedno odlučio okupiti neka nova i stara lica. Svi će oni trenirati u Zagrebu od 13. do 18. lipnja, a izbornik je to zamislio kao kontrolno okupljanje, a i želja mu je provjeriti još neke igrače.

Najzvučnije ime na popisu je Stipe Mandalinić, 30-godišnji Splićanin čak pet godina nije igrao za Hrvatsku. U tom periodu Hrvatska se dugo mučila sa svoja dva glavna problema, vanjskim šutem i golmanima.

Od prvenstva u Hrvatskoj 2018. kroz reprezentaciju su prošli brojni šuteri, no nedostajao je razarač s desetak metara koji bi golovima izluđivao protivničke vratare i najbitnijim utakmicama. Ponekad je to i presudilo, imali smo previše pasivnih napada bez prave završnice s vanjskih pozicija.

Laca više nema, ali imamo njega

Kroz reprezentaciju je prošlo puno ''novih Lackovića'', ali samo jedan se s pravom može nazivati novim Blaženkom Lackovićem. Riječ je upravo o Stipi Mandaliniću. On je zbog navodnih nesuglasica s Linom Červarom potjeran iz reprezentacije na Euru u Hrvatskoj. Očigledno je da ga je Červar bojkotirao, ali i Horvat nakon Line.

''Smatram da sam krivo optužen jer nisam uputio nijednu ružnu riječ prema treneru, što smo i ustvrdili na grupnom sastanku nakon utakmice. Držim da se ovaj nesporazum, zbog kojeg mi se direktor reprezentacije ispričao na sastanku mogao riješiti na puno mirniji način te nije bilo potrebno optužiti me bez prethodnog razgovora. Moja je savjest čista. Najbitnije mi je da cijela reprezentativna obitelj zna istinu'', rekao je Mandalinić nakon sporne odluke prije pet godina.

Mandalinić je nekoliko sezone proveo u Bundesligi, mučio se i s ozljedom pa je ispao iz optimalne forme, ali vratio se na veliku scenu dobrim igrama u makedonskom Eurofarmu. Danas je u grčkom AEK-u spreman je za veliki povratak.

Pred Hrvatskom je Euro u Njemačkoj pa Svjetsko na domaćem terenu. Bez vanjskog šuta nećemo daleko dogurati pa ćemo vidjeti kako će to izgledati u budućnosti.

POPIS:

Vratari: Kristina Pilipović (Schaffhausen), Sandro Meštrić (Ribnica), Fran Lučin (Vojvodina)

Lijeva krila: Marin Jelinić (Nexe), Davor Ćavar (PPD Zagreb), Lovro Mihić (Wisla)

Desna krila: Fran Mileta (Nexe), Filip Glavaš (Trebnje)

Pivoti: Veron Načinović (Montpellier), Tomislav Kušan (Limoges), Gianfranco Pribetić (Nexe)

Lijevi vanjski: Ante Ivanković (Celje), Luka Moslavac (Nexe), Matej Hrstić (Limoges), Stipe Mandalinić (AEK), Zvonimir Srna (PPD Zagreb)

Srednji vanjski: Filip Vistorop (Balingen), Karpo Sirotić (PPD Zagreb), Ivano Pavlović (Izviđač)

Desni vanjski: Mateo Maraš (Tatabanya), Patrik Martinović (Celje).

Rezerve: Filip Perić (Sesvete), Goti Maričić (Trogir), Roko Trivković (Trogir), Nikola Jelovčić (Sesvete), Davor Gavrić (Sesvete), Paolo Kraljević (PPD Zagreb).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider