Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
otvaraju se i teretane

Velika vijest za sve sportaše i rekreativce: Kroz iduća dva tjedna bi se mogle otvoriti dvorane

Svi sportaši, nevezano za kategorizaciju, mogli bi se vratiti u dvoranu kroz iduća dva tjedna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport Tomislav Družak sa suradnicima je u utorak održao sastanak s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) na temu popuštanja mjera u sektoru sporta.

Na sastanku je raspravljano o više područja popuštanja mjera - treninzima kategoriziranih i profesionalnih sportaša, treninzima rekreativnih sportaša, mogućnostima otvaranja fitness centara i teretana te mogućnostima početka natjecanja.

gol expired Ovo se čekalo desetljećima: Neviđeni urnebes u Barceloni, gaženje suca i boca šampanjca točno u glavu divider

O svim područjima izneseni su prijedlozi datuma kada bi se moglo početi s pojedinim aktivnostima i na koji način. Međutim sukladno epidemiološkoj situaciji, datume će odrediti HZJZ, odnosno posebnom odlukom definirati Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske. Za svaku mjeru popuštanja HZJZ objavit će i posebne preporuke koje će se morati poštivati.

Predloženi datumi za mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa za sve sportaše odnose se na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok oni za mogućnost održavanja natjecanja obuhvaćaju razdoblje kraja svibnja i prve polovice lipnja.

gol expired Nevjerojatna fizička transformacija nekoć najopakijeg čovjeka na planetu: Tyson prezentirao "izrezano" tijelo divider

"Naglašavam kako svi datumi i preporuke nisu definirani već samo predloženi te moraju biti usuglašeni s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo nakon čega će konačnu odluku donijeti Stožer za civilnu zaštitu RH. Središnji državni ured za šport je iznio prijedloge, međutim sve će ovisiti o epidemiološkoj situaciji za koju se svi nadamo da će biti povoljna i da će svi športaši uskoro moći nesmetano nastaviti sa svojim aktivnostima", izjavio je državni tajnik Družak.

UFC 249 uživo na GOL.hr Gaethje prebio Fergusona i postao privremeni UFC-ov prvak: Khabib se odmah javio zagonetnim komentarom i potvrdio novu borbu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider