Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Buduća zvijezda NFL-a

Ovo je nevjerojatno - dijete Hulk: Izgleda zastrašujuće i ima šokantne rezultate, čekaju ga slava i bogatstvo

Rijetko se viđa osnovnoškolac s tjelesnom konstitucijom kakvu biste očekivali od obrambenog igrača u NFL ligi u punoj snazi, ali upravo takav izgled ima 14-godišnji Amerikanac Tyler Parker...

Tyler Parker (Foto: Tyler Parker/Twitter)

Tyler Parker mlađi je tinejdžer, ima tek 14 godina, po hrvatskom školskom sustavu još je osmoškolac. No mnogi u SAD-u već sada predviđaju da će biti broj 1 na NFL draftu kada dođe za to vrijeme.

Možda vam to zvučni čudno, i jest čudno, ali sve dok ne vidite tjelesnu konstituciju mladog igrača američkog nogometa. 

Kada je svijetu obznanio svoje fotografije na društvenim mrežama, mnogi su izrazili čuđenje i nevjericu. Malo je reći da su ostali zaprepašteni prizorom. Kada čujete da netko ima 14 godina, očekujete dijete, ne samo po godištu nego i fizičkim karakteristikama.

Tyler Parker - dijete Hulk

Učenik drugog razreda srednje škole, po američkim standardima, Santa Margarita u Kaliforniji još nije dovoljno star da ima učeničku prometnu dozvolu, a već se može pohvaliti gotovo nevjerojatnim fizičkim gabaritima. Izgleda kao Hulk, i to nije pretjerivanje. Na svijetu zacijelo nema puno takvih 14-godišnjaka, ako uopće postoji njegov pandan.

Parker je visok 183 centimetra i teži gotovo nevjerojatnih 134 kilograma, uglavnom čistih mišića. Budući da ima tek 14 godina, logično je zaključiti da će još podosta izrasti.

Vjerojatno će doseći, a možda i osjetno prijeći 190 cm. Jasno, što veći tjelesni „okvir“, veće su mogućnosti za nabacivanje dodatne mase. Koliko će tada imati kilograma, teško je precizno reći, ali mogao bi prijeći 150.

Masa i izgled su mu impresivni da ima i 25 godina, ali ništa to ne znači ako ih ne prate snaga i motorika. Parker je i tu nevjerojatan.

Nevjerojatne fizičke karakteristike

Prema podacima na njegovoj Hudl stranici, može napraviti 25 ponavljanja s 84 kg u bench pressu, bez problema napravi mrtvo dizanje sa 190 kg i pretrči 40 jardi (36 metara) za 4,9 sekundi, što je fantastičan rezultat za igrača njegove mase. I ne zaboravite da ima tek 14 godina!

Ne čudi što je Parker već dobio ponudu za stipendiju od Arizona Wildcatsa, a to sigurno neće biti jedina sveučilišna momčad koja će ga zvati u svoje redove prije nego što dođe vrijeme da pošalje pismo namjere. Ne treba ni govoriti da je predominantan u svojem godištu, pa je logično da ga šalju da igra sa starijima.

Buduća zvijezda NFL-a

Više je puta neslužbeno posjećivao vrhunske sveučilišne kampove i sudjelovao u tamošnjim programima. Među sveučilištarce će tek 2025., a do tada mora odlučiti koju će ponudu prihvatiti.

Mnogi mu već sada proriču bogatstvo i zvjezdani status u NFL-u, profesionalnoj ligi američkog nogometa, koji je daleko najpopularniji sport u SAD-u. Ako se sve bude razvijalo kako treba, nema razloga da se te prognoze ne ispune.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider