Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"bili su bolji za taj gol"

Tucak tužan, ali i ponosan nakon poraza u finalu Svjetske lige: "Ostavili su srce u bazenu"

Izbornik Hrvatske Ivica Tucak nije imao ništa za zamjeriti svojim igračima nakon dramatičnog poraza u finalu Svjetske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik vaterpolske reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak čestitao je Srbiji na pobjedi u finalu završnog turnira Svjetske lige u Beogradu, dodavši kako je njegovim igračima nedostajalo malo koncentracije i sreće.

"Čestitke Srbiji na zasluženoj pobjedi. Igralo se u nenormalnim uvjetima, ali to je ono što ne možemo birati ni mi, niti oni. Kada se sve zbroji, oni su bili bolji za taj jedan gol", kazao je Tucak i dodao:

"Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima, ostavili su srce u bazenu. Jedino mi je žao što smo im dali nekoliko poklona u situaciji kada su oni bili u nokdaunu. Nedostajalo nam je malo koncentracije i sreće, ali to je ono što odlučuje ovakve utakmice između ovakvih protivnika".

U vaterpolskom klasiku koji je donio puno preokreta i uzbuđenja, utakmica je odlučena u uzbudljivoj završnici, a treba napomenuti da je posljednja četvrtina odigrana po vrlo jakoj kiši. Na kraju je Srbija slavila sa 12-11, a junak susreta bio je srpski vaterpolist Filip Filipović, koji je u završnici zabio tri pogotka, uključujući i peterac 17 sekundi prije kraja za pobjedu 12-11.

Tako je Srbija izborila nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine, dok će Hrvatska imati prigodu plasman na OI izboriti na sljedećim natjecanjima.

"Izuzetno mokra predstava za sve nas. Bila je to velika utakmica između velikih rivala i želim pohvaliti publiku koja je ovim uvjetima ispratila susret do kraja. Bilo je oscilacija na obje strane, ali mislim da smo zaslužili pobjedu", izjavio je izbornik reprezentacije Srbije Dejan Savić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider