Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
odlučio peterac

Barakude nisu izdržale: U drami nad dramama Srbija osvojila Svjetsku ligu!

Srbija je pobjednik Svjetske lige nakon što je u finalu s 12:11 slavila protiv Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolisti Srbije pobjednici su Svjetske lige nakon što su u finalu bili bolji od Hrvatske rezultatom 12:11 (1:3, 5:2, 1:3, 5:3). Bila je to dramatična utakmica u kojoj je presudio peterac 17 sekundi prije kraja, kojeg je zavukao Filip Filipović. 

Hrvatska je sjajno otvorila susret i povela s 4:1 na početku druge četvrtine. No nakon toga je uslijedio neobjašnjivi pad u igri i serija Srbije 5:0. Na poluvrijeme se otišlo sa samo golom razlike na strani domaćina. 

Hrvatska je u trećoj dionici kreirala preokret i povela na samom kraju golom razlike. Vodstvo smo održavali do pred sami kraj susreta, kada je Filip Filipović praktički sam riješio utakmicu s nekoliko sjajnih poteza i zabijenim petercem za pobjedu 17 sekundi prije kraja. 

Pokušala je Hrvatska u posljednjih 17 sekundi doći do izjednačenja, i vratar Marko Bijač je krenuo u napad i upravo je on dobio priliku za zadnji šut, ali je bio neprecizan.

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Ante Vukičević sa pet golova, dok je Loren Fatović zabio dva. Kod Srbije istaknuli su se Dušan Mandić i Filip Filipović sa po četiri pogotka.

Vaterpolisti Australije osvojili su treće mjesto pobijedivši Španjolsku sa 11-10 (3-1, 2-3, 4-4, 2-2).

SRBIJA - HRVATSKA 12:11

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider