Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
još samo koračić

Tucak najavio lov na zlato: ''Idemo nazad u bunker, potpuni fokus je na finalu''

Izbornik Ivica Tucak prokomentirao je pobjedu vaterpolista u polufinalu Europskog prvenstva protiv Mađarske.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva slavljem protiv Mađarske 11:8 na bazenu Mladosti pred nešto više od dvije tisuće gledatelja.

Nakon utakmice Ivica Tucak komentirao je predstavu protiv Mađara.

''Strašno sam sretan i ponosan, ali i prazan nakon ovako teške utakmice. Nikad nisam sumnjao u našu ekipu, fantastičan rezultat hrvatskog vaterpola i sporta. Slijedi nam najteži korak, obraniti titulu'', rekao je emotivni Tucak, pa nastavio o Mađarima:

''Opasna ekipa, znao sam u podsvijesti da igramo protiv nekog rezervnog tima Mađarske, oni su kao Francuske u rukometu. Oni silno ulažu u sport, ali danas nisu mogli do pobjede. Sve skupa gledano, ovo je baš bilo lijepo'', rekao je.

Španjolska - Rumunjska Francuzi kiksali protiv potpunih autsajdera, Španjolci izliječili frustracije na Rumunjima divider

Naša klupa je odigrala veliku ulogu u današnjoj utakmici.

''Gajim od prvog trenutka kolektiv, zajedničku igru. Nekad iskoči jedan, drugi, nikad nije igrač prije kolektiva. Obitelj smo koja zajedno gubi i dobiva. Sada se idemo odmoriti, imamo velike šanse za zlato'', tvrdi Šibenčanin.

Španjolci su pred nama, otvorili smo prvenstvo s njima, sada zatvaramo.

''Dobro ćemo analizirati onu prvu utakmicu. Koliko god smo radili, uvijek smo bili fokusirani na sljedeću utakmicu. Sjajni su, možda najbolji na svijetu, moramo bit iskreni. Vjerujem da ih možemo pobijediti'', hrabro je najavio i dodao:

Nema euforije, sav fokus je na finalu

''Nema euforije, sad ćemo u autobus, svlačionicu, neće se čuti muha. Ovo su predivni momci, povlačimo se u bunker, u hotel. Potpuni fokus je na finalu.''

Barakude Hrvatska razbila i Mađarsku! Barakude su drugi put u nizu u finalu Europskog prvenstva! divider

Atmosfera je bila odlična, pun bazen Mladosti, navijanje od prve do zadnje minute.

''Divna slika cijelom svijetu, korektno navijanje, ljudi koji vole svoju reprezentaciju svoju državu'', zaključio je izbornik.

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider