Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Trofej Ryana Crousera

Odnedavno trofej olimpijskog pobjednika stanuje na otoku Braču: Otkrivamo kako je dospio u ruke 12-godišnjeg dječaka

Trofej olimpijskog pobjednika Ryana Crousera završio je u rukama 12-godišnjeg Stipe Drpića s otoka Brača.

Stipe Drpić je mladi bacač kugle iz malenih Pučišća na otoku Braču i ne bi se previše razlikovao od svojih vršnjaka da kod kuće nema trofej koji mu je poklonio olimpijski pobjednik Ryan Crouser.

Nakon što je gledao Crousera na Hanžeku, Stipe je htio fotografiju s njim, a dobio trofej.

"Samo sam se htio fotografirati s njim, a on mi je ponudio trofej. Prvo sam mislio da je to šala, ali onda sam prihvatio", rekao je Stipe.

"Kad je Crouser izlazio, predstavio sam mu Stipu, rekao mu što je sve postigao. Njemu se to svidjelo kao sportašu, tako da je ponudio svoj pehar. Dao je izliku kao da on to ne može nositi u avion, ali nije to razlog, već je on prepoznao Stipin potencijal", otkriva trener mladog bacača kugle, Frane Drpić.

Na isti dana kada je Crouser osvojio Hanžek, 12-godišnji Stipe je osvojio prvenstvo Hrvatske u svom uzrastu.

"Trener je rekao Crouseru da sam ja isto bio prvi u tom bacanju, tako da mi je poručio da sam ja taj trofej zaslužio više od njega i dao mi ga", kaže Stipe.

Trofej je sada na sigurnom u Pučišćima, gdje Stipe polako gradi svoju karijeru. Pravih uvjeta nema, a bacalište mu je napravio otac, i to usred polja.

"Danas na YouTubeu imate sve, nastojali smo da sve bude prema normi. Možda bi tu mogao i Crouser doći na pripreme? Zašto ne, lijepo je u Pučišćima na Braču. Možda bi trebali samo malo proširiti", otkriva Stipin otac Rade.

Stipe kuglu baca preko deset metara, a njegov idol Crouser preko 23 metra. Bolju motivaciju da jednog dana dođe do tih magičnih daljina, Stipe nije mogao ni zamisliti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider