Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SJAJNA SREDNJA VANJSKA

Tko je lijepa Sinjanka u dresu Crne Gore? Igračica današnje utakmice promijenila reprezentaciju jer želi na Olimpijske igre

Rukometašica Matea Pletikosić prije tri godine odabrala je nastupati za Crnu Goru, a izjavila je da HRS nije bio korektan prema njoj.

Matea Pletikosić (Foto: Guliver Images)

Najbolja igračica utakmice Hrvatske i Crne Gore, u kojoj su naše rukometašice slavile rezultatom 26:25 i napravile ogroman korak prema čevrtfinalu svjetskog prvenstva, bila je Matea Pletikosić, reprezentativka Crne Gore.

Ona je postigla tri pogotka i odigrala sjajnu rolu u obrani i organizaciji igre svoje ekipe, pa je unatoč porazu ponijela spomenutu nagradu.

Bila najbolja kadetkinja Hrvatske, no sad je u drugom dresu

Ova 25-godišnjakinja rodila se u Sinju te je nastupala za Hrvatsku sve do kadetskog uzrasta. 2015. godine, na Europskom prvenstvu za kadetkinje, proglašena je najboljom srednjom vanjskom. No to joj je ujedno bilo posljednje predstavljanje hrvatske reprezentacije.

Medalje za Hrvatsku Lijepa berba medalja za Hrvatsku, kompletiran je hat-trick: Stižu zlato, srebro i bronca! divider

Nedugo nakon spomenutog prvenstva otišla je Budućnost iz Podgorice, klub koji je po financijskim i organizacijskim uvjetima nešto iznad svih hrvatskih te se tamo nastavila razvijati.

Za seniorski sastav reprezentacije nikad nije zaigrala. Kad je trebala dobiti poziv, ozbiljnije se ozlijedila, a onda nakon povratka na teren nije bila spremna zaigrati i zahvalila se tim putem na pozivu.

Smatra da ju je HRS odbacio

Ona smatra kako je tada došlo do nesporazuma te da nikad nije rekla kako nema namjeru nastupati za Hrvatsku u budućnosti.

Izjavila je da su joj iz HRS-a zahtijevali da da intervju u kojem će reći da ponovno želi igrati za Hrvatsku, što je napravila, ali poziv nije došao. Crnu Goru prvi put je odbila, ali je 2020., nakon konzultacije s obitelji i prijateljima, prihvatila.

"Nitko me nije zvao iz Hrvatskog rukometnog saveza. Imala sam želju vratiti se, igrati u Budućnosti, ali nisu htjeli uvrstiti me na popis. Odlučila sam da je za moju budućnost bolje da prihvatim poziv Crne Gore jer se ovdje osjećam kao kod kuće", rekla je Matea.

Glavni su joj cilj Olimpijske igre

Za medije je tada izjavila da za Crnu Goru nikad neće igrati sa žarom kao za Hrvatsku, ali da je odabrala prihvatiti njihov poziv jer želi igrati na Olimpijskim igrama.

Šanse za to joj postoje čak i ako ih današnji poraz od Hrvatske eliminira iz četvrtfinala ovog natjecanja.

Kao brončane na prošlom europskom prvenstvu, Crnogorke bi trebale nastupiti na jednom od kvalifikacijskih turnira.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider