Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
IME PRVAKA ZNAMO

Tko čeka čudesnog 16-godišnjaka u finalu? Cool Hand Luke po svemu se razlikuje od svih drugih najboljih igrača!

U finalu svjetskog prvenstva u pikadu igrat će Luke Littler i Luke Humphries.

Luke Humphries (Foto: Profimedia)

Pikado će danas dobiti najmlađeg ili jednog od najmlađih svjetskih prvaka u povijesti. I svakako će se zvati Luke.

Naime, u finalu Svjetskog prvenstva igrat će 16-godišnji Luke Littler protiv 28-godišnjeg Lukea Humphriesa.

Dominantne predstave u polufinalu

To je rezime nakon polufinala, za koja će mnogi reći da su bila jedna od dosadnijih u povijesti. Oba igrača pomela su svoje protivnike. Littler je savladao Roba Crossa rezultatom 6:2 u setovima, dok je Humphries napravio metlu Scottu Williamsu rezultatom 6:0.

Marin Čilić Marin Čilić vratio se tenisu poslije 162 dana pa šokantno izgubio u 1. kolu divider

Dok je Littleru ovo debi, Cool Hand Luke dosad je tri puta zapinjao u četvrtfinalu, a sad je napokon, kao treći nositelj, dogurao do završnog meča na sedam dobivenih setova.

O mladom Littleru već smo dosta toga napisali, no one koji slabije prate ili su se tek ove godine uključili u pikado ludilo sigurno će zanimati tko je njegov današnji protivnik.

Drugačiji tip igrača

Humphries se po mnogo čemu razlikuje od nekog stereotipa najboljih pikadista. Kao prvo, fizičkom konstitucijom. Nećemo nikoga uvrijediti ako zaključimo da su najbolji igrači svijeta godinama bili uglavnom ljudi s očitim viškom kilograma. U novije se vrijeme to promijenilo, pa tako osim Humphriesa imamo još neke igrače u vrhu, poput Aspinalla, Nopperta ili Hete, koji izgledaju kao da misle na svoje zdravlje.

Humphries je na prvenstvo došao u sjajnoj formi i kao čak podosta veliki favorit za titulu, a to je opravdao dolaskom do finala. Posebno je impresivan bio u polufinalu, s prosjekom od 108.74 boda po seriji. Najbolji je to prosjek cijelog Svjetskog prvenstva.

Nediljko Labrović VIDEO Kapetan Rijeke za Dnevnik Nove TV: "Spremni smo za nastavak borbe prema naslovu prvaka" divider

Humphries svoju poziciju bacanja u startu ima dalju od većine igrača, s obzirom na to da na liniji staje i okomito postavljenim stopalom. 

Poseban i nespecifičan način izbacivanja strelica

Poznat je i po posebnom načinu ciljanja. Naime, strelicu prije bacanja drži odmah pored oka, kojim fokusira svoj cilj na meti. Strelicu prije izbacivanja drži malim prstom i prstenjakom, čime za bacanje koristi praktički svih pet prstiju, što je također rijetko viđeno.

Strelicu izbacuje iz lakta, pravilnim, gotovo mehaničkim pokretom. Sve to izgleda pomalo robotizirano, ali vrlo impresivno, pa ne čudi što mu jako dobro ide pogađanje iste pozicije unutar jedne serije.

Luke Littler Engleska senzacija ne posustaje, 16-godišnjak je u finalu Svjetskog prvenstva u pikadu! divider

Osim navedenog, vrijedi spomenuti kako je Luke otac sina koji ima nešto više od godinu dana te pasionirani navijač Leeds Uniteda. Ulazna mu je pjesma Cake By The Ocean grupe DNCE.

Koji je vaš favorit u finalu? Mi svakako znamo da se zove Luke, a ostalo je na vama. Glavno je da u finalu svi uživamo.

Ispod teksta pogledajte najbolje trenutke obaju polufinala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider