Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ekskluzivno

Tin Srbić za Novu TV: Drugi gimnastičari mi nisu vjerovali u kakvim uvjetima treniram

Mladić koji je napravio hrvatski sportski podvig godine Tin Srbić gostovao je u Dnevniku Nove TV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi gimnastičar Tin Srbić vratio se iz Montreala kao svjetski prvak! I to u svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu. Srbić se vratio u rodni Zagreb s prvim svjetskim zlatom za hrvatsku gimnastiku. Naslov prvaka osvojio je na preči.

S nama u društvu je 21-godišnji Tin Srbić. I koliko si dao intervjua u posljednjih 48 sati?

''Ne znam baš, ne mogu sve prebrojati, ali negdje desetak sigurno od kada sam danas došao na aerodrom. Nikad nisam imao toliko intervjua.''

Rekao si i sam da si išao na sve ili ništa. Koliko je teško sanjati zlato pored jednog Epkea Zonderlanda, koji je na neki način gimnastičarski Messi?

''On je možda najbolji prečaš u zadnjih deset do 15 godina u gimnastici. I znam da sam pored njega stvarno samo mogao sanjati to zlato. Nisam mogao biti siguran da ako obojica odradimo najbolje svoju izvedbu, da ću ja biti bolji od njega. Ipak je on trenutno još uvijek najbolji prečaš. On je na kraju imao jednu pogrešku koja je, a ja sam odradio možda najbolju vježbu u život'', izjavio je za Dnevnik Nove TV novi svjetski prvak.

Tin, student si strojarstva. Težak fakultet, težak sport. Kad sve stigneš, koliko spavaš?

''Sve se stigne kad se vrijeme malo rasporedi. Točno znam svaki dan kad što trebam raditi. Nađe se tu vremena i za prijatelje.

Kako to da u muškoj gimnastici imamo uspjeha, a u ženskoj ne? (Npr., tvoja djevojka je također gimnastičarka)

''Ona je isto napravila odličan rezultat na SP-u. Na parteru je bila 23. što je po meni jako dobar rezultat, s obzirom na to da u ženskoj gimnastici imamo samo Split koji ima adekvatne trenere. A imaju još gore uvjete nego mi u Zagrebu.''

Kako to da je u Nedelišću napravljena dvorana, a u Zagrebu je nema?

''Ne znam stvarno zašto je tako godinama. Eto, u dvorani sam već 17 godina i ništa se nije dogodilo. Mi u dvorani imamo doslovno stupove na koje se možemo zabiti ako padnemo sa sprave. Nemamo jamu sa spužvama u koju možemo pasti kad učimo nove elemente da se ne ozlijedimo. To je malo teško i čudno. Sad na prvenstvu sam razgovarao malo s drugim gimnastičarima, svima je bilo nevjerojatno kad su čuli u kakvim uvjetima treniram. Nisu mi odmah zapravo ni vjerovali'', objasnio je Tin Srbić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider