Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svjetski prvak stigao doma

Tin Srbić dočekan u Zagrebu: ''Rekli smo da idemo na sve ili ništa''

Tinu Srbiću priređen je doček u Sokolskom klubu te na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Prije kvalifikacija dogovorili smo se da idemo na sve ili ništa, i tako je i bilo, kazao je u utorak na dočeku u Zagrebu hrvatski gimnastičar Tin Srbić koji je na Svjetskom prvenstvu u gimnastici u Montrealu osvojio zlatnu medalju u preči.

"Prije natjecanja dogovorili smo se da ćemo napraviti najbolje što možemo, da idemo na sve ili ništa", rekao je Srbić, kojeg su, kao i ostatak reprezentacije, na svečanom dočeku organiziranom u zagrebačkoj gimnastičkoj dvorani Sokolski dom dočekali državna tajnica za sport Janica Kostelić, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec, predsjednik Sportskog saveza grada Zagreba Nikola Dragaš i drugi.

"Kada sam u kvalifikacijama zauzeo treće mjesto, mislio sam da je to ogroman uspjeh. Treba proći još neko vrijeme da shvatim što se dogodilo", rekao je 21-godišnji Srbić kojem je ovo bio prvi nastup na svjetskom prvenstvu.

Govoreći u uvjetima u kojima trenira, Srbić je kazao da u dvorani Sokolski dom zbog zastarjele opreme nema dovoljno dobre uvjete, ali da je klub prije nekoliko mjeseci kupio preču na kakvoj su natjecatelji izvodili vježbe na SP-u u Montrealu pa nije morao gubiti vrijeme na prilagodbu.

"Potreban je dug proces prilagodbe i mi na SP-u u Montrealu na tome nismo gubili vrijeme", rekao je Srbić.

Oduševljenje medaljom, ali i cijelim natjecanjem, nije krio ni Tinov trener Lucijan Krce.

"Ovo je natjecanje bilo kao iz snova jer se na njemu poklopilo sve što se trebalo poklopiti", rekao je Krce, dodajući kako se Tin oduvijek isticao.

"Tin je uvijek bio više usredotočen na sve zadatke, znao se dići kada bi pao, bilo je dosta ozljeda, ali je uvijek stao na noge", kazao je Krce.

Čestitajući Srbiću na medalji, predsjednik Sportskog saveza grada Zagreba Nikola Dragaš istaknuo je da "kada čovjek radi cijeli život u sportu, onda mu je osvajanje zlatne medalja maksimum". "Tin je mlad i ispred njega je budućnost, držim fige da bude uspješan i na Olimpijskim igrama", dodao je Dragaš

Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec kazao je da ga je oduševila Tinova koncentracija u finalu. "Ono što me oduševilo bila je Tinova koncentracija, kao da je već peti put u finalu i zna sve što ga čeka", rekao je Tkalčec pozdravljajući i rezultate ostalih hrvatskih gimnastičara na SP-u.

Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop naglasio je da je Srbić prepoznat u programima HOO-a već prije osam godina.

"Ako nešto ne želiš, onda to ne možeš ni osvojiti. Tin je svima nama, a pogotovo mladim, no i nekim starijim sportašima, poslao poruku da se s puno rada može puno postići", istaknuo je Čop.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider