Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dečko iz zagrebačke Dubrave

Upoznajte našeg osvajača olimpijskog srebra Tina Srbića: Obožava kelj, a njegov tajni adut je pas Zdenko

Hrvatski gimnastičar osvojio je osmu olimpijsku medalju za Hrvatsku u Tokiju.

Tin Srbić je sam sebi postavio velike ciljeve na Olimpijskim igrama, a kako to dolikuje velikim sportašima, ostvario ih je.

24-godišnji gimnastičar iz Zagreba osvojio je sjajnim nastupom srebrnu medalju i tako povećao hrvatski broj medalja u Tokiju na osam.

Mnogi su puknuli pod pritiskom ali ne i svjetski doprvak Tin Srbić. Ruke u zraku nakon vježbe značilke su medalju. Japanac Hashimoto bio je također savršen i uzeo je zlato, dok je veliko srebro zasjalo je na vratu fenomenalnog Tina.

"Presretan sam i ponosan, još je to malo prerano, mora mi se to slegnut. Ne znam što bih rekao, za mene osobno ovo je sve što sam ikad sanjao i želio. Vraćamo se u Olimpijsko selo, možda ćemo malo proslaviti, a onda se jedva čekam vratiti doma da vidim sve koji su navijali za mene", rekao je Tin.

gol expired Srbić osvojio osmu medalju za Hrvatsku u Tokiju: Evo kako stojimo u poretku po broju osvojenih medalja divider

A bilo ih je, svom društvu iz zagrebačke Dubrave javio se među prvima.

"A kao da je osvojio turnir kvarta, a ne olimpijsko srebro. Mislim da ga emocije još uvijek nisu dotaknule, ali vjerujem da je presretan", rekao je njegov prijateljski i najbolji hrvatski mačevalac Petar Fileš.

I svom društvu iz zagrebačke Dubrave javio se među prvima.

A sada idemo do neopjevanog junaka Zdenka, Tinovog tajnog aduta, a to je njegov pas.

Mama ne može gledati Tinove nastupe

Kod Srbića svako ima svoj ritual, netko ima živaca gledati, a netko ne.

"Ja sam to gledao doma, uvijek se tako rasporedimo da njegova majka izađe trčati, a ja gledam nastup. Onda ju nazovem kad je Tinov nastup završio"; rekao je Tinov otac.

Bio je ovo jedan od najsretnijih jogginga za mamu Srbić.

"Inače smo napeti na natjecanjima, ali ovo je bilo strašno napeto. Kada sam vidjela njegovo sretno lice, bilo je to veliko olakšanje", rekla je mama Srbić.

"Naručio je kelj i flaširance..."

Sa svjetskim, europskim i sada olimpijskim medaljama, nije teško zaključiti sljedeće.

"Pa mislim da možemo reći da je Tin Srbić najveći hrvatski gimnastičar svih vremena. Osim srebrene olimpijske medalje, on ima i svjetsku zlatnu medalju, a to nitko od nas nema"; rekao je Mario Možnik, predsjednik HGS-a.

A sutra kada se vrati u zagrebačku Dubravu, dobit će i nešto više od olimpijske medalje.

"Naručio je kelj i faširance, dobit će ih", rekla je mama Srbić sa smiješkom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider