Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pobrao sve lovorike

Kako je Tin Lučin završio na Euru? Zbog Hrvatske je otkazao sve planove i sjeo na bus

Tin Lučin je jedno od najvećih iznenađenja hrvatske rukometne reprezentacije na Euru 2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je hrvatska rukometna reprezentacija izgubila sve šanse za plasman u polufinale Europskog rukometnog prvenstva, dobila je sjajnog igrača za budućnost, Tina Lučina.

22-godišnji Riječanin je sasvim slučajno upao na Euro, stigao je kao zamjena za Domagoja Duvnjaka i Luku Cindrića u prijateljskim provjerama i dobrim igrama zaradio pozivnicu izbornika Hrvoja Horvata za Mađarsku.

 

 Iako je prošao prve dvije faze priprema s reprezentacijom, Lučin se dvoumio oko odlaska u Poljsku gdje igra za Wislu Plock, ali u posljednji trenutak stiže poziv izbornika i svi planovi se mijenjaju, otkriva Hrvatski rukometni savez u svojoj objavi na Facebooku.

Umjesto da sjedne na avion, 22-godišnji Lučin sjeda u autobus i odlazi za Osijek gdje se priključuje pripremama reprezentacije. Iako je sljedeći dan bio rođendan njegovog cimera Ivana Martinovića, Lučin je iz preventivnih razloga morao biti izoliran od ostatka momčadi.

gol expired Tin Lučin nakon utakmice razveselio mladog navijača, pamtit će to zauvijek divider

Posebno je trenirao, sjedio za posebnim stolom, čekao zeleno svjetlo, a kada ga je napokon dočekao, objeručke je prihvatio šansu u dresu hrvatske rukometne reprezentacije i zasjao na europskoj pozornici.

Posljednjih tjedana svi su ga obasipali komplimentima, i to s razlogom, a on i dalje, kao jedan od najmlađih, sa svojim cimerom Martinovićem nosi lopte. 

Lučin i dalje čvrsto stoji na zemlji, a to je svakako najveća pobjeda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider