Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Morao se ispričavati

Talijanski plivač sablaznio sportski svijet, objavio fotografiju uz fašistički slogan

Talijanski plivač Thomas Ceccon izazvao je pomutnju u tamošnjim medijima.

Thomas Ceccon (Foto: Afp)

Talijanski plivač Thomas Ceccon na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Fukuoki bio je zlatni na 50 metara delfin stilom, 100 metara leđno i u štafeti 4 x 100 metara mješovito.

Talijan je na svom profilu na Instagramu objavio sliku Fora Italica, poznatog sportskog kompleksa izgrađenog za vrijeme vladavine Mussolinija, a uz sliku je napisao "Boia chi milla".

Poplave u Sloveniji Hajdukov partnerski klub poziva navijače u pomoć nakon velikih poplava u Sloveniji divider

Parafrazirani prijevod navedenog slogana bi bio ''Oni koji odustanu su izdajnici'', a taj moto često su koristili fašisti, osobito pred kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu.

Foro Italico svi ističu kao primjer fašističke arhitekture, otvoren je 1932. godine i nadograđivan sve do 1938. Mussolini je polagao nade da će baš na njemu biti održane Olimpijske igre 1940. godine, ali znamo kako se povijest odigrala.

Darko Nejašmić VIDEO Darko Nejašmić pokazao zašto je svojedobno u Hajduku proglašen novim draguljem hrvatskog nogometa divider

Talijan je brzo obrisao sliku s Instagrama, nedugo zatim javno se ispričao.

"Ispričavam se zbog nesporazuma koji se dogodio. Preuzimam odgovornost za svoje neiskustvo, nisam bio svjestan povijesne konotacije ove rečenice koju sam napisao", istaknuo je Ceccon.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider