Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
FENOMENALNA PARTIJA

VIDEO Darko Nejašmić pokazao zašto je svojedobno u Hajduku proglašen novim draguljem hrvatskog nogometa

U pobjedi Osijeka protiv ZTE-a posebno su se iskazala dva nogometaša. Jedan je od njih Darko Nejašmić.

Darko Nejašmić (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Vrlo disciplinirano i taktički zrelo nogometaši Osijeka odigrali su gostujući susret protiv mađarskog ZTE-a, gdje su upisali pobjedu 1:2 i ukupnim rezultatom 3:1 izborili treće pretkolo Konferencijske lige. Tamo ih čeka dvoboj protiv turskog Adana Demirspora.

Andraž Šporar Grci upozoravaju pred dva međusobna susreta: "Moramo biti oprezni, Hrvati su nas prestigli" divider

Dva su se igrača u toj utakmici posebno iskazala. Prvi je neumorni Šime Gržan, koji je između ostalog asistirao za drugi pogodak, a drugi je Darko Nejašmić, koji je odigrao jednu od svojih najboljih partija otkako je došao u Bijelo-plavi dres. Prvo na posudbu iz Hajduka, a onda je u ljeto prošle godine otkupljen za odštetu od milijun i 250 tisuća eura.

Osijek bi mogao zaraditi ono čemu se nadao Hajduk

Nastavi li 24-godišnjak s takvim predstavama, taj uloženi milijun itekako će se isplatiti, odnosno Osijek će na njemu zaraditi ono čemu su se nadali u Splitu, gdje je 2017. godine debitirao za prvi sastav i odmah se u njemu, unatoč dobi od tek 18 godina, ustalio kao prvotimac.

Epizoda u Hajduku nije završila kao što su se svi nadali te se u ljeto 2021. godine, nakon 69 utakmica za Bile, preselio na Gradski vrt.

U dosadašnjih 66 utakmica za Osijek pokazao je kvalitetu, ali ozljede su spriječile hvatanje konstante, no čini se da bi ovo mogla biti njegova prava sezona.

Istra 1961 - Dinamo Koliko je zapravo bilo gledatelja na utakmici u Puli? Dojam je - puno više od službene brojke divider

Soloakcija za kakvu su sposobni samo vrhunski igrači

To je najavio već u prethodnim ovosezonskim susretima, no na gostovanju u Zalaegerszegu bio je posebno zapažen. Puno je radio, osvajao većinu duela, a njegovo je djelo i lopta za Miju Caktaša, nakon kojeg je Osijek došao u vodstvo.

Nešto je ipak skočilo u prvi plan ispred svega ostalog. Soloakcijom koja je rezultirala pogotkom za 0:2 zapravo je pokazao što se od njega može očekivati.

Igrala se 73. minuta susreta kad su Mađari imali prekid, nakon kojeg je loptu u kaznenom prostoru uzeo Nejašmić. Prvo ju je iznio, a onda se driblingom oslobodio dvaju mađarskih nogometaša te poslao fantastičnu dijagonalu preko 40-ak metara terena za Šimu Gržana, koji je odradio svoj dio posla i asistirao strijelcu Špoljariću.

Tu akciju možete vidjeti OVDJE.

Takav Darko Nejašmić svakako je potreban Osijeku i bit će njihova velika snaga u nastavku sezone. Zapravo, dobro bi došao i hrvatskom nogometu jer ne zaboravimo da igra na reprezentativno najslabije popunjenoj poziciji. 

Na njemu je samo da nastavi ovako, a budućnost će dati odgovor koji su mu limiti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider