Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čovjek je amater

Najljepša (i najluđa) priča Eura: Dok je bio na poslu dobio poziv da dođe braniti i postao igrač utakmice

Thijs van Leeuwen, vratar reprezentacije Nizozemske, zablistao je na utakmici protiv Crne Gore.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Nizozemske ove subote je došla do prvih bodova u drugom krugu Europskog rukometnog prvenstva.

Premda su nastupili bez nekoliko važnih igrača koji su zaraženi koronavirusom, Nizozemci su uspjeli prizemljiti Crnogorce koji su bili u seriji od tri uzastopne pobjede (Sjeverna Makedonija, Slovenija, Hrvatska).

Junak nizozemske pobjede i čovjek kojeg je Europska rukometna federacija (EHF) proglasila za igrača utakmice bio je vratar Thijs van Leeuwen. Upisao je čak 14 obrana i potpuno izludio šutere Crne Gore.

Bio na poslu i dobio poziv

I ne bi tu ništa bilo neobično da Van Leeuwen 36 sati prije početka utakmice nije bio na – poslu. Da, dobro ste pročitali, čovjek nije rukometni profesionalac već se ovim sportom bavi kao amater, nastupajući za belgijski klub Sporting-Pelt. Glavni izvor zarade mu je, kao i svakom običnom čovjeku, njegov posao, koji je u slučaju Van Leeuwena prilično specifičan.

Medicinski dizajner implatanata lubanje, to je službeni naziv posla koji nizozemski vratar obavlja u jednoj tvrtki.

"Još u petak ujutro bio sam na poslu kad su me zvali iz reprezentacije da vide jesam li slobodan. Došao sam u Budimpeštu, imam svoj laptop sa sobom kako bih bio u toku s poslovima između tvrtki", izjavio je poslije utakmice Van Leeuwen.

Četvrti vratar reprezentacije

Dva najbolja nizozemska vratara, Bart Ravensbergen i Dennis Schellekens bili su pozitivni na jednom od redovnih PCR testiranja koje provode organizatori Europskog prvenstva, a nakon što se ispostavilo da i treći izbor ima koronu, poziv je upućen Van Leeuwenu.

On je sjeo na prvi zrakoplov, priključio se reprezentaciji i stao među vratnice gdje je bio fenomenalan. Uspio je nadmašiti čak i sjajnog Nebojšu Simića koji je imao 10 obrana.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider