Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
odustali zbog rata

Ukrajina odustala: Hrvatski rukometaši saznali protivnika za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska će uzvratnu utakmicu igrati u Varaždinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz ureda Europske rukometne federacije stigla je obavijest da je rukometna reprezentacija Ukrajine odustala od kvalifikacijskih susreta za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, koje je trebala igrati protiv Finske 16./17. ožujka odnosno uzvrat 20. ožujka, zbog nemogućnosti priprema i putovanja.

Tako su oba susreta registrirana po 10:0 za reprezentaciju Finske, koja je prošla dalje bez borbe u drugi krug kvalifikacija. Drugim riječima, to znači da će ta reprezentacija biti suparnik Hrvatske u borbi za Svjetsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Poljska i Švedska u siječnju 2023. godine.

gol expired Luka Modrić je ostavio posebnu poruku Benzemi na lopti nakon PSG-a divider

Službeni datumi za susrete drugog kruga kvalifikacija su 13./14. odnosno 16./17. travnja 2022. godine. Hrvatska je domaćin uzvratnog susreta i već je poznato da ćemo s Finskom igrati u Varaždinu u subotu, 16. travnja, u 18.00 sati.

Ukrajinski sportaši pozvali na prekid rata

Ukrajinski sportaši i dužnosnici na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu pozvali su na prekid rata koji je pokrenula ruska vojska protiv njihove zemlje.

Ukrajinska delegacija je ispred paraolimpijskog sela u Zhangjiakou razvila transparent s porukom mira, održala minutu šutnje te pozvala na prekid ruske invazije na njihovu zemlju.

gol expired Zapanjujuće je koliko je 36-godišnji Modrić pretrčao protiv PSG-a, samo je jedan trčao više divider

"Danas je minuta šutnje bila o tisućama ljudi, uključujući djecu i osobe s invaliditetom u Ukrajini. Ako je čovječanstvo civilizirano, onda se ovaj rat mora zaustaviti. Ljudi, žene i djeca zaslužuju živjeti, a ne umrijeti. Ako ste civilizirani, morate zaustaviti rat", poručio je predsjednik Ukrajinskog paraolimpijskog odbora Valerij Suškevič.

"Rusi su bombardirali mnoge bolnice i škole, trebamo vašu podršku danas, a ne kasnije. Ljudi koji napadaju civilna područja ne mogu biti ljudi", rekao je trener nordijaca Andrij Nesterenko dodavši kako je sedam članova ukrajinske delegacije iz Harkiva, koji je pod opsadom ruskih snaga.

"Znate da je situacija užasna. Mnogi veliki gradovi su već uništeni", dodao je Nesterenko.

gol expired Novak Đoković se oglasio nakon što mu je zabranjeno igranje u SAD-u divider

U srijedu se ukrajinska biatlonka Anastasija Laletina (19) povukla s natjecanja na ZPOI-ju u Pekingu nakon što su njezina oca zarobile ruske snage.

Unatoč neizvjesnosti oko sudjelovanja na ZPOI-ju, Ukrajina je trenutačno na trećem mjestu na ljestvici osvajača odličja sa šest zlatnih, osam srebrnih i pet brončanih medalja.

Ispred njih su tek Kinezi s 10 zlata i ukupno 32 medalje te Kanada sa sedam zlata i 16 medalja.

Ruskim i bjeloruskim sportašima s invaliditetom zabranjen je nastup na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu zbog ruske invazije na Ukrajinu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider