Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Što je bolje?

Što Hrvatskoj donosi pobjeda, a što poraz od Njemačke

Hrvatska danas od 17:45 protiv Njemačke igra posljednju utakmicu u skupini na Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši očekivano su se plasirali u sljedeću fazu Svjetskog rukometnog prvenstva. Nakon što su u četvrtak svoje utakmice završile reprezentacije u skupinama A i B, u petak će biti poznati svi sudionici nokaut faze iz skupina C i D.

Tada će biti poznati i svi parovi osmine finala koja se igra u subotu i nedjelju. Također, znat ćemo i moguće parove u četvrtfinalu te polufinalu. I zato je utakmica Hrvatska – Njemačka itekako važna, kako za naše rukometaše tako i za Nijemce.

Pobjeda donosi lakši put do - Francuza

Pobjeda i prvo mjesto u grupi našoj reprezentaciji donosi odlazak u Pariz do kraja natjecanja te nešto lakši put do polufinala koje bi bilo veliki uspjeh. Zbog toga Hrvatska nije ta koja treba kalkulirati nego treba ići po pobjedu.

U osmini finala u ovom bi slučaju Hrvatska igrala protiv Katara, a ukoliko prođe dalje u četvrtfinalu bi nam protivnici bili Slovenci ili Rusi koji igraju u osmini finala.

Istina, u polufinalu će nas onda vjerojatno dočekati domaćin i prvi favorit za zlato Francuska, ali drugi rasplet utakmice između Hrvatske i Njemačke donosi teži put do borbe za medalje.

U slučaju remija ili poraza Hrvatske od europskih prvaka taj bi put imali oni, a naša bi reprezentacija otišla u gornji dio ždrijeba gdje bi nas već u četvrtfinalu vjerojatno dočekala jaka Španjolska. Prije toga bi morali proći trećeplasiranog iz skupine D odnosno poraženog iz utakmice Egipat – Švedska koja je na rasporedu također u petak u posljednjem kolu.

Ako pobijedi Hrvatska

20:45 Osmina finala: Hrvatska – Katar (nedjelja)
Četvrtfinale: Hrvatska – Slovenija/Rusija (utorak)
Polufinale: Hrvatska – ? najvjerojatnije Francuska (četvrtak)

Ako pobijedi Njemačka ili bude neriješeno

18:00 Osmina finala: Hrvatska – Egipat/Švedska (nedjelja)
Četvrtfinale: Hrvatska – Španjolska/Brazil (utorak)
Polufinale: Hrvatska – ? najvjerojatnije Danska (petak)

Može li Hrvatska pobijediti europske prvake Nijemce na SP u rukometu (petak, 17:45)

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider