Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
zašto nas je podsjetio...

Dinart upozorio Francuze: ''Pogledajte što se dogodilo Hrvatskoj''

Izbornik francuske reprezentacije Didier Dinart oprezan je uoči nastavka Svjetskog rukometnog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zasad sve ide prema planu za domaćina Svjetskog prvenstva u rukometu 2017. Francuska melje sve pred sobom, a četvrta pobjeda u skupini A od čak 11 razlike pokazala je kako ni nekad jaki Rusi ne mogu ništa aktualnim svjetskim prvacima.

Matematički su domaćini potvrdili prvo mjesto u skupini i prije posljednje utakmice s Poljskom koja je doživjela debakl i nije se uspjela plasirati u nokaut fazu.

U osmini finala Francusku očekuje Makedonija, Island ili možda Tunis, no u biti im je svejedno jer teško da ih netko može zaustaviti već u ovoj fazi.

''Moramo ostati fokusirani. Pogledajte što se dogodilo Hrvatskoj na OI u Riju. Bili su prvi u skupini i onda su izgubili u četvrtfinalu od Poljske. Moramo u drugoj fazi natjecanja bili što odlučniji'', poručio je francuski izbornik Didier Dinart.

Podsjetimo, prije pola godine u Riju Hrvatska je u grupi pobijedila i Francusku i Dansku, kasnije finaliste Igara, ali što nam je to vrijedilo kad su naši rukometaši poraženi već u prvoj utakmici nokaut faze.

Francuska se nalazi u donjem dijelu ždrijeba nokaut faze gdje će dospjeti i prvoplasirani iz skupine C, a to su Hrvatska ili Njemačka. Kalkulacije su već počele i bit će zanimljivo vidjeti hoće li osim navijača i medija kalkulirati i izbornici.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider