Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
tko bi rekao...

Velika senzacija: Mađari odigrali utakmicu života i izbacili Dansku!

Prava senzacija dogodila se u osmini finala Svjetskog rukometnog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveća senzacija dosadašenjeg dijela Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj dogodila se ove nedjelje u Albervilleu. Aktualni olimpijski pobjednik Danska izgubila je u osmini finala od Mađarske rezultatom 27:25.

Kada je Mađarska u posljednjoj utakmici skupine C izgubila od Bjelorusije i pala na četvrto mjesto koje vodi na Dansku činilo se da je za naše susjede prvenstvo završeno. Međutim, Mađari su protiv moćne Danske odigrali utakmicu života i prošli u četvrtfinale gdje ih čeka Norveška.

Zanimljivo, to je dio ždrijeba u kojem se nalazi i Hrvatska, koja bi u slučaju dvije vezane pobjede, protiv Egipta i Španjolske igrala polufinale protiv pobjednika Norveške i Mađarske.

Danci će sanjati Lekaia koji im je zabio šest pogodaka iz 14 pokušaja, te je bio najefikasniji u pobjedničkoj momčadi. Po četiri gola dodali su Juhasz, Balogh i Jamali.

Danci su pak imali samo tri opcije u napadu i to ih je u konačnici pokopalo. To i slabo raspoloženi Niklas Landin na golu. Čovjek koji je dosada radio čuda imao je svega 30 posto obrana. Mikkel Hansen bio je očekivano najefikasniji s osam golova, Lasse Svan dodao je šest te Kasper Sondergaard koji je zabio četiri. Pored njih trojice još su se svega četvorica upisali na listu strijelaca, a dvojica su zabili po gol.

Paralelno s tom utakmicom u Lilleu su igrali Švedska i Bjelorusija, a pobjednik je bio poznat već do poluvremena. Šveđani su razbili suparnika s 24:11 u prvih 30 minuta, a briljirao je Jim Gottfridsson koji je zabio osam golova iz isto toliko pokušaja. Niclas Ekberg pridodao je sedam u pobjedi Šveđana.  

Arcem Karalek bio je najefikasniji Bjelorus sa sedam golova.

Švedska će u četvrtfinalu igrati protiv domaćina i prvog favorita prvenstva Francuske.

U preostale dvije utakmice osmine finala Njemačka će u Parizu od 18 sati odmjeriti snage s Katarom, dok će od 20.45 sati Hrvatska u Montpelliereu tražiti prolaz u četrvtfinale preko Egipta.

Pobjednik dvoboja Njemačka - Katar u četvrtfinalu ide na Sloveniju (utorak, 20.45 sati), dok će Hrvatska u slučaju pobjede nad Egiptom za mjesto u polufinalu u utorak (20.45) igrati protiv Španjolske.

SP rukometaša - osmina finala:
Nedjelja:

Bjelorusija - Švedska 22-41 (11-24)
Mađarska - Danska 27-25 (13-12)
Njemačka - Katar (18.00)
Hrvatska - Egipat (20.45)

Odigrano u subotu:
Norveška - Makedonija 34-24 (12-10)
Francuska - Island 31-25 (14-13)
Rusija - Slovenija 26-32 (15-13)
Brazil - Španjolska 27-28 (18-16)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider