Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
cilj je ostvaren, ali...

Kauboji pokazali dva lica, ali četvrtfinale je tu: Ovako sa Španjolcima neće ići

Hrvatska rukometna reprezentacija izborila je četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj...

Hrvatska rukometna reprezentacija izborila je četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je pobijedila Egipat rezultatom 21:19. Hrvatska je u prvom poluvremenu razbila Egipat rezultatom 13:7, a onda je u nastavku stala i zakomplicirala si utakmicu. Kauboji će u četvrtfinalu igrati protiv Španjolske.

Još jedna čudna utakmica izabranika Željka Babića. Jako dobro prvo poluvrijeme u kojem je briljirao Zlatko Horvat s pet pogodaka, no onda se u nastavku dogodio neobjašnjivi pad. Kauboji su drugo poluvrijeme izgubili s 12:8, a igra je bila daleko ispod prikazane u prvom dijelu.

Umjesto furioznog nastavka i potpunog slamanja otpora Egipćana, naši su reprezentativci dopustili suparnicima povratak u utakmicu lošim otvaranjem drugog poluvremena. Loše organiziranim napadima Babićevi izabranici ostali su čak 11 minuta bez pogotka i razbranili su egipatskog vratara Shahina koji je u tom razdoblju zaustavio sedam od devet šuteva.

Serijom 5-0 Egipat je sa -7 u 31. minuti došao do -2 (12-14) u 38. minuti. Isti su zaostatak imali i devet minuta poslije (14-16). No, u sljedećih deset minuta Luka Cindrić je postigao tri od pet hrvatskih pogodaka za vodstvo 21-16 u 57. minuti. Ponovno se razbranio i Ivan Pešić te je pitanje pobjednika bilo odlučeno. Egipćani su do kraja samo smanjili zaostatak do konačnih 21-19.

Polukontre i kontre bili su naše najjače oružje u prvom poluvremenu, no u nastavku smo stali s tom taktikom, iako se uoči utakmice naglašavalo da se Egipćani jako sporo vraćaju u obranu. Neprisiljene pogreške, bezidejnost i nonšalancija u napadu označili su drugo poluvrijeme i takva igra neće proći protiv moćne Španjolske.

Našu su reprezentaciju do pobjede predvodili Zlatko Horvat sa šest golova, Luka Cindrić s pet golova, Željko Musa i Luka Stepančić zabili su po tri gola. dok je Ivan Pešić sakupio 11 obrana. Vratar Meškova je prvi dio prvenstva proveo na tribinama, a izbornik Babić odlučio mu je pružiti priliku umjesto Filipa Ivića. Pešić je opravdao povjerenje jer je protiv Egipta bio jedan od naših najboljih igrača. Već u prvom poluvremenu je imao sedam obrana, a u nastavku je dodao još četiri.

U redovima afričkog prvaka najefikasniji su bili Ahmed Elahmar s pet i Mohamed Ibrahim Ramadan sa četiri gola.

Bio je to četvrti susret hrvatskih i egipatskih rukometaša na velikim natjecanjima i četvrta pobjeda naših rukometaša.

Sada slijedi četvrtfinale i velika utakmica protiv Španjolske koja se u subotu provukla i slavila protiv Brazila s tijesnih 28:27. Španjolci su u toj utakmici odmarali svojeg najboljeg igrača Riveru, no to u utorak kada je na rasporedu utakmica neće biti slučaj.

HRVATSKA - EGIPAT 21-19 (13-7)

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Mihić, Duvnjak 2, Stepančić 3, Gojun, Matulić, Horvat 6 (1), Kontrec, Mandalinić, Štrlek 1, Musa 3, Jotić, Mamić 1, Šebetić, Cindrić 5

EGIPAT: Shahin, Hendawy; Abouebaid 4, Omar, Ramadan 4, Eissa 2, Abdelrazek, Khairy, El Bassiouny, El Masry, Sayed Abdou, El Deraa 3, El Ahmar 5 (2), Shebib 1, Sanad, Abdelrahim

SUCI: Gjeding i Hansen (Danska)

SEDMERCI: Hrvatska 1/1, Egipat 2/4

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Egipat 8 minuta

OSMINA FINALA

Subota:

16:00 Makedonija – Norveška 24:34
18:00 Francuska – Island 31:25
20:45 Rusija – Slovenija 26:32
20:45 Španjolska – Brazil 28:27

Nedjelja:

16:00 Švedska - Bjelorusija 41:22
16:00 Danska - Mađarska 25:27
18:00 Njemačka – Katar 20:21
20:45 Hrvatska – Egipat 21:19

ČETVRTFINALE (utorak)

Španjolska – Hrvatska
Norveška - Mađarska
Švedska - Francuska
Slovenija - Katar

POLUFINALE (26. i 27. siječnja)

Četvrtak

(C3/D2 - A1/B4) - (A3/B2 - C1/D4)

Petak:

(B1/A4 - D3/C2) - (B3/A2 - D1/C4)

UTAKMICA ZA 3. MJESTO - 28. siječnja

FINALE - 29. siječnja

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider