Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
čekaju hrvatsku

Bahati Španjolci se skoro sami izbacili s prvenstva: Brazilci ih imali u šaci, ali...

Rukometaši Španjolske mnogo su teže od očekivanog svladali Brazil sa 28-27 (16-18) u osmini finala Svjetskog prvenstva u Montpellieru, te će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Hrvatska - Egipat

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska rukometna reprezentacija čeka pobjednika susreta Hrvatske i Egipta u četvrtfinalu Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj. Španjolci su bahato odlučili odmarati glavne igrače protiv Brazila i to ih se umalo obilo o glavu.

Španjolska je slavila protiv Brazila s 28:27, no u posljednjih pet minuta utakmice ušlo se s ravnopravnih 26:26. Valero Rivera, najbolji strijelac Španjolske, ostavljen je cijelo prvo poluvrijeme na klupi za pričuvne igrače, dok je drugog krilnog igrača Victora Tomasa izbornik koristio svega 10 minuta.

Kada je na poluvremenu shvatio kako je vrag odnio šalu, izbornik Jordi Ribeira odlučio je krenuti sa svim snagama u nastavak, no mučenje je trajalo svih 30 minuta. U konačnici je Rivera pridonio s četiri pogotka u nastavku, a Alex Dujšebajev i Joan Canellas sa po pet u cijeloj utakmici.

Španjolci su uspjeli, doduše na teži način, sačuvati malo snage i energije kod svojih najboljih igrača, no pitanje je jesu li možda potrošili svu svoju sreću namjenjenu za ovo prvenstvo jer su Brazilci opasno prijetili.

Hrvatska u nedjelju s početkom u 20.45 igra svoj susret osmine finala protiv Egipta, a ukoliko prođe čeka ju Španjolska.

Spomenimo i da je Slovenija pobijedila Rusiju i izborila četvrtfinale. Momčad Veselina Vujovića gubila je na poluvremenu 15:13, no nastavak je otvorila s furioznih 10-3 i više se nije osvrtala. Slovenija će u četvrtfinalu igrati s pobjednikom susreta Njemačka - Katar.

Ranije u subotu u četvrtfinale su se plasirali još domaćin i branitelj naslova Francuska zahvaljujući 31-25 (14-13) pobjedi protiv Islanda u Lilleu i Norveška koja je u Albertvilleu svladala Makedoniju sa 34-24 (12-10). Francuska će u četvrtfinalu u utorak također u Lilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Bjelorusija - Švedska koji je na programu u nedjelju, dok će Norveška će u četvrtfinalu u utorak također u Albertvilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Danska - Mađarska koji je na programu u nedjelju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider