Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
červar teško poražen

Francuzi razbili Island u nastavku, priključili se Norvežanima u četvrtfinalu

Dobili smo prve sudionike četvrtfinala Svjetskog rukometnog prvenstva koje se igra u Francuskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši Francuske priključili su se Norveškoj u četvrtfinalu Svjetskog rukometnog prvenstva kojem su ujedno domaćini. Francuzi su u osmini finala slavili protiv Islanda rezultatom 31:25, a Norveška je ranije s 34:24 bila bolja od Makedonije Line Červara.

Islanđani su se dobro držali prvih 30 minuta, no nakon toga je krenuo francuski uragan kojim se domaćin odvojio na šest golova prednosti u 38. minuti. Island se trudio i trudio, ali ozbiljnije se približiti više nije mogao.

Michael Guigou bio je najbolji francuski topnik sa šest pogodaka, a po pet su pridodali Nedim Remili i Ludovic Fabregas. Runar Karason zabio je sedam u redovima Islanda, dok je najbolji igrač reprezentacije Valur Sigurdsson ostao bez gola i bez udarca po golu.

Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Švedske i Bjelorusije.

Ranije u subotu rukometaši Norveške prvi su izborili četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Francuskoj, nakon što su u dvoboju osmine finala u Albertvilleu svladali Makedoniju sa 34-24 (12-10).

Makedonci su držali rezultatski priključak samo tijekom prvog poluvremena, ali već početkom nastavka Norvežani su se odvojili na pet razlike da bi do kraja dvoboja stigli i do dvoznamenkaste prednosti.

Po šest golova za Norvešku postigli su Magnus Jondal i Eivind Tangen, po pet su dodali Sander Sagosen, Bjarte Myrhol i Kristian Bjornsen, dok su u sastavu Makedonije najefikasniji bili Kiril Lazarov sa šest i Stojanče Stoilov s pet golova.

Norveška će u četvrtfinalu u utorak također u Albertvilleu igrati protiv boljeg iz ogleda Danska - Mađarska koji je na programu u nedjelju. Pobjednik dvoboja Norveške i gotovo sigurno Danske ići će na pobjednika, ako ne bude iznenađenja u osmini finala, susreta Španjolske i Hrvatske. Podsjetimo, Hrvatsku u nedjelju očekuje ogled protiv Egipta, nakon što je u petak poražena od Njemačke čime je osvojila drugom mjesto u skupini C.

U subotu su na programu još utakmice Rusija - Slovenija i Brazil - Španjolska (Montpellier), dok će u nedjelju igrati Mađarska - Danska (Albertville), Bjelorusija - Švedska (Lille), Njemačka - Katar (Pariz) i Hrvatska - Egipat (Montpellier).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider