Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Brzo će to

Nema odgode: Svjetsko prvenstvo u skijanju održat će se u predviđenom terminu

"Sretni smo što smo uspjeli pronaći rješenje da se to natjecanje, koje je jedno od najvažnijih u našem kalendaru održi 2021. godine."

Tamara Tippler (Foto: Afp)

Vijeće Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) na video sastanku održanom u četvrtak odlučilo je kako će se sljedeće Svjetsko prvenstvo u Cortini d'Ampezzo ipak održati u prvotnom terminu, odnosno od 9. do 21. veljače sljedeće godine, a ne 2022.

Talijanski skijaški savez (FISI) je krajem svibnja predložio odgađanje SP-a za 2022. jer je regija Veneto, u kojoj se nalazi Cortina d'Ampezzo, bila jedna od najpogođenijih pandemijom koronavirusa pa stoga ni grad niti regija nisu mogli izdvojiti dovoljna financijska sredstva za održavanje natjecanja već 2021.

"Nakon tog prijedloga FISI-ja, većina FIS-ove obitelji odlučila je podržati talijanski savez kako bi se pronašla rješenja da se SP u Cortini održi prema prvotnom rasporedu. Sretni smo što smo uspjeli pronaći rješenje da se to natjecanje, koje je jedno od najvažnijih u našem kalendaru održi 2021.", izjavio je predsjednik FIS-a Gian Franco Kasper.
 

Nastavi čitati

Nastavi čitati