Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Takav je format

Iako je tek odigrano prvo kolo, već sad je jasno: Hrvatskoj će trebati nokaut domaćina Svjetskog prvenstva

Hrvatske rukometašice porazom od Brazila otvorile su Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom kolu skupine G Svjetskog prvenstva rukometašica Hrvatska je izgubila od Brazila i uvelike si otežala put do željenog plasmana u četvrtfinale.

Naime, format natjecanja je takav da će iz svake od osam skupina u drugi krug proći po tri reprezentacije, prenoseći usput bodove osvojene u međusobnim susretima u prvom krugu.

Uz Hrvatsku, u skupini G nalaze se Brazil, Paragvaj i Japan te će se ovo društvo križati sa skupinom H u kojoj se nalaze domaćin Španjolska, Austrija, Kina i Argentina.

Iz te novoformirane skupine dalje će proći samo dvije najbolje reprezentacije. Prva i druga ekipa otići će u četvrtfinale, treće mjesto neće biti dovoljno. U tom smislu ovaj startni poraz iznimno je neugodan za naše rukometašice jer ako Brazilke pobijede Japanke i Paragvajke, u drugi krug će prenijeti maksimalna četiri boda i bit će nadomak plasmana u četvrtfinale. Mogla bi im i samo jedna pobjeda biti dovoljna…

Hrvatska - Brazil Težak poraz Hrvatske na otvaranju SP-a: Brazilke nam očitale lekciju kako ne igrati divider

S druge strane, za očekivati je da će iz skupine H četiri boda donijeti Španjolke. One su ove srijede deklasirale Argentinu (29:13), sad ih čekaju Kina pa Austrija.

Dođu li i Španjolke, poput Brazilki, sa četiri boda, računica će zapravo biti jednostavna, ali i izrazito teška za Hrvatsku – naše reprezentativke morat će pobijediti domaćina u izravnom okršaju kako bi zadržale nadu u prolaz u četvrtfinale.

Ta utakmica, Hrvatska – Španjolska, trebala bi se igrati u srijedu 8. prosinca. Taj dan je predviđeno da se sastanu drugoplasirana reprezentacija iz skupine G i prva iz skupine H…

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider