Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
veličanstveni uspjeh!

Mladi hrvatski rukometaši u FINALU Svjetskog prvenstva prvi put u povijesti!

Mladi Kauboji izborili su finale Svjetskog prvenstva i to po prvi put u povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi hrvatski rukometaši do 21 godine starosti izborili su finale Svjetskog juniorskog prvenstva! Oni su u polufinalu slavili protiv Portugala i po prvi put u povijesti izborili finale svjetske juniorske smotre.

Bila je to jedna napeta utakmica do pred sami kraj, kada je Hrvatska pronašla dodatnu energiju, koncentraciju i mirnoću, te egal razbila egal i povela s +4.

Za hrvatske rukometaše ovog uzrasta ovo će biti prvo finale na svjetskim prvenstvima! Do sada su dva puta igrali u polufinalu, te gubili iduća dva susreta i osvajali četvrto mjesto.

gol expired Dominiković poludio na obranu: "Halile, što ga gledaš!? Nema šuta! Poderi ga" divider

Nakon što je Hrvatska u dva navrata vodila četiri i pet pogodaka razlike, Portugal je u nastavku utakmice zaigrao puno bolje i puno lakše dolazio do pogodaka, te je nakon 15-ak minuta igre u drugom dijelu poveo.

Strahovali smo da bi to mogao biti kraj savršenog puta naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, no umjesto toga naši uključuju turbo i na krilima Šarca, Martinovića i Milete, ali i sjajne obrane, okreću dvoboj u svoju korist.

gol expired Najbolji potez Svjetskog prvenstva? Atrakcija Jaganjca i Martinovića za rušenje Islanda divider

Prijelomnim se pokazalo razdoblje između 47. i 52. minute, kad je Hrvatska jedan gol zaostatka (20:21) pretvorila u prednost od tri pogotka (25:22). Portugalci su se u nekoliko navrata približili na dva gola zaostatka, ali ne i bliže od toga.

Martinović je ponio epitet najboljeg igrača susreta s osam postignutih golova, dok je jedan manje zabio Mileta, a Šarac dva manje. Kod Portugalaca je nezaustavljiv bio Diogo Silva s devet golova, dok je Fernandes s krila prirodao šest.

Hrvatska će u finalu igrati protiv Francuske, koja je ranije slavila protiv Egipta 35:33. Susret je na rasporedu u nedjelju s početkom u 16.30.

HRVATSKA - PORTUGAL {{score}}

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider