Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Službena potvrda

Počele velike promjene zbog novog termina Olimpijskih igara: ''Svi smo dobili dodatnih 365 dana''

Zbog novog termina Olimpijskih igara Svjetska atletika odlučila je pomaknuti za godinu dana datum održavanja Svjetskog atletskog prvenstva, koje će se sada održati u kolovozu 2022. godine u američkom Eugeneu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ponedjeljak je potvrđeno da se će se Olimpijske igre u Tokiju održati od 23. srpnja do 8. kolovoza 2021. godine, pa su uslijedile i promjene prvenstva u Eugeneu, koje se trebalo održati od 6. do 16 kolovoza u američkoj saveznoj državi Oregon.

Hrvatski bacač kugle Stipe Žunić, osvajač bronce na Svjetskom prvenstvu 2017. u Londonu, izjavio je da su odgodom OI u Tokiju svi sportaši dobili dodatnih 365 dana za pripreme.

"Svi smo dobili dodatnih 365 dana za pripremu za Olimpijske igre. Mislim da neće biti problema s ulaskom u formu nijednom sportašu. Sportaši su inače dosta razmaženi što se tiče propuštenih treninga, ali svi jako dobro znaju da to nije ništa strašno. Jednostavno će nam se tijela malo odmoriti i mislim da to neće utjecati na rezultate", kazao je Žunić u razgovoru za podcast "I ja sam sportaš'', koji je objavljen u ponedjeljak.

Zbog pandemije koronavirusa sva sportska natjecanja su prekinuta i veliko je pitanje kad će se nastaviti. No, Stipe Žunić se nada da će se Hanžekovićev memorijal u Zagrebu ipak održati.

"Vjerujem da će se Hanžek održati, jer je po rasporedu tek polovicom rujna. Na njega uvijek dođem već izmučen i ozlijeđen, a ove bi godine mogao biti svjež, jer je puno toga otkazano", izjavio je Žunić.

gol expired Mike Tyson konačno progovorio o incidentu u kojem je njegov tigar odgrizao ruku djevojci: "Nisam mogao vjerovati" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider