Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
goggia konačno prva

Dramatičan rasplet u spustu: Prelijepa Lindsey Vonn korak bliže ispisivanju povijesti

Prava drama odigrala se u posljednjoj utrci spusta za skijašice u Svjetskom kupu.

Lindsey Vonn (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Talijanka Sofia Goggia, olimpijska pobjednica u spustu, osvojila je mali Kristalni globus u toj disciplini nakon što je u srijedu u zadnjoj utrci sezone u Areu zauzela drugo mjesto, dok je pobjeda pripala Amerikanki Lindsey Vonn.

Vonn je najbrže odvozila spust i zauzela prvo mjesto s vremenom 55.65 sekundi, dok je Goggia bila druga sa zaostatkom od šest stotinki (55.71). Treće je mjesto zauzela još jedna Amerikanka Alice McKennis sa zaostatkom od 28 stotinki za pobjednicom.

U poretku skijašica u spustu prvo mjesto i mali Kristalni globus uzela je Goggia sa 509 bodova, tri više od Vonn, dok je na trećem mjestu Tina Weirather iz Lihtenštajna, koja je današnju utrku završila na sedmom mjestu, sa 394 boda.

Goggia je tako postala četvrta Talijanka s Kristalnim globusom, nakon Deborah Compagnoni, koja je 1997. osvojila globus u veleslalomu, Isolde Kostner, koja 2001. i 2002. osvojila globus također u spustu i Denise Karbon, kojoj je 2008. pripao kristalni globus u veleslalomu.

Prošlu je sezonu Goggia završila na drugom mjestu iza Slovenke Ilke Štuhec, a ove se sezone Talijanka u osam spustaških utrka pet puta penjala na postolje, a od toga je dva puta pobijedila - u Cortini d'Ampezzo i Bad Kleinkircheimu.

Iako Lindsey Vonn nije stigla do svog devetog kristalnog globusa u karijeri, utjehu joj može pružiti 82. pobjeda u Svjetskom kupu, odnosno 43. u spustu. Tako se još malo približila Šveđaninu Ingemaru Stenmarku koji ima najviše pobjeda u Svjetskom kupu, njih 86.

Rezultati spusta za skiajšice, Are:

1 Lindsey Vonn (SAD) 55.65
2 Sofia Goggia (Ita) 55.71 +0.06
3 Alice McKennis (SAD) 55.93 +0.28
4 Viktoria Rebensburg (Njem) 55.98 +0.33
5 Jasmine Flury (Švi) 56.02 +0.37
...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider