Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
PRERANO NAS JE NAPUSTILA

Svijet skijanja zavijen u crno: U 38. godini preminula poznata talijanska skijašica koja je dijelila postolje s Janicom

Elena Fanchini izgubila je bitku s karcinomom.

Elena Franchini (Foto: Afp)

Nažalost, bitku s karcinomom izgubila je i Elena Fanchini, koja se nekoliko godina borila s opakom bolešću. Poznata talijanska skijašica napustila nas je prerano, u 38. godini života.

Preminula je u svojem domu, u Solatu kraj Brescie, javljaju talijanski mediji.

Elena je u karijeri dva puta osvajala mali Kristalni globus, u njoj omiljenom spustu. Dolazi iz poznate skijaške obitelji, njezine sestre Nadia i Sabrina također su bile dio skijaškog svijeta.

Bolest joj je otkrivena prije pet godina, taman pred Olimpijske igre u Pjongčangu, početkom 2018. godine. Svoj je zadnji nastup u Svjetskom kupu imala samo mjesec dana ranije, u prosincu.

Kasnije se vratila treninzima, kada je bolest nakratko pobijedila, ali ju je ozljeda spriječila da opet skija u Svjetskom kupu. U travnju 2020. godine definitivno je rekla zbogom skijanju.

Elenu pamtimo i po Svjetskom prvenstvu 2005. u Bormiju, kada je na postolju stajala s našom Janicom Kostelić. Hrvatska sportska heroina tada je bila svjetska prvakinja u spustu, dok je Elena bila druga, odmah iza Janice.

Njezina sunarodnjakinja Sofia Goggia nedavno joj je posvetila pobjedu u Cortini d’Ampezzo, a od Elene se oprostila i najveća skijašica u povijesti, Amerikanka Mikaela Shiffrin

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider