Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kad će taj petak...

Svi su oduševljeni rukometašicama, Duvnjak i Červar poručuju: "Mogu pobijediti i najjače ekipe"

Čudesne hrvatske rukometašice borit će se za medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj. Djevojke koje su uoči prvenstva smatrane autsajderima, oduševile su rukometni svijet i stigle do trijumfa karijere. Oduševljenje njihovim igrama i pristupom stiže sa svih strana, čestitaju i bodre ih i muški kolege, a one nestrpljivo iščekuju najveću utakmicu - polufinale s Francuskom.

Nasmijane i vedre, hrvatske su rukometašice pobijedile još jednog favorita - Njemice - i otputovale u Herning na povijesno polufinale Europskog prvenstva.

"Ja sam preponosna na nas sve, na moju ekipu, na sve ljude koji su uz nas, na sve žive, na svakoga, hahaha, mi nemamo limita, hahahah", ushićena Valentina Blažević prenijela je raspoloženje iz naše reprezentacije.

Kada u ekipi vlada takva atmosfera i kemija, kako to sportaši vole reći, sve je moguće. Upravo to je ono što primjećuju svi pa i veliki navijač, jedan od najboljih na svijetu, Domagoj Duvnjak. Priznaje, djevojke su ga iznenadile, iako rad izbornika Nenada Šoštarića poznaje dugo i vrlo cijeni.

Duvnjak: Imaju odličnu atmosferu i kemiju u ekipi

"Već poslije prve utakmice bilo je jasno da cure imaju odličnu atmosferu i kemiju u ekipi i da mogu pobijediti i najjače ekipe. Ali mislim da je najbitnije da su one same vjerovale i da su sanjale. Same cure znaju koliko su truda i znoja morale uložiti da bi se na kraju sve to vratilo na najbolji mogući način", rekao je Duvnjak za Dnevnik Nove TV.

U borbu za medalje kreću u petak u Herningu. U polufinalu će se sastati hit Eura Hrvatska i Francuska, reprezentacija koja je aktualni prvak Europe.

gol expired Rukometašice doputovale u grad u kojem će igrati polufinale: Izbornik otkrio što je "osnovna stvar" divider

"U četvrtak trening, opet Covid-19 testiranje, dva puta video i tu završavaju sve pripreme. U petak na dan utakmice ćemo se posvetiti onim osnovnim na treningu, malo aktivacije, malo šuteva, ali osnovna stvar je psihologija i psihologija. Da shvatimo da smo napravile sjajnu i strašnu stvar, ali da ne stanemo sada i da se pokažemo u najboljm mogućem svjetlu. Eto to je ono što mi želimo", naglasio je izbornik Šoštarić.

To su do sada i pokazale. Osvojile medalju ili ne, ove djevojke već su izvele pravo čudo.

Červar: Nedostaje mi riječi da kažem sve čestitke koje zaslužuju

"Takva jedna homogenizirana grupa djevojaka je pokazala takvu vedrinu i takvo zadovoljstvo i one su zaista tako igrale na ovom prvenstvu i prenijele to svojim požrtvovanjem i igrom. Nedostaje mi riječi u ovom trenutku da kažem sve čestitke koje zaslužuju ove djevojke. A stvarno su me oduševile", priznaje izbornik rukometaša Lino Červar.

Kapetanica hrvatske reprezentacije Katarina Ježić optimistična je uoči vikenda odluke.

"Pobijedili smo puno utakmica protiv jakih ekipa i time dokazali da vrijedimo i ovu energiju koju prenosimo, ja mislim da svi to mogu prepoznati tako da idemo do kraja svi zajedno."

gol expired Francuski L'Equipe predstavio Hrvatice uoči sudara za finale, jednu stvar posebno ističu divider

Imat će uz sebe i dalje jake navijačke snage.

"Najbitnije je da cure uživaju u ovakvim utakmicama. Onaj ulazak na teren s osmijehom, s pozitivnom energijom tokom cijele utakmice, cure imaju osmijeh na licu i ja im želim da tako bude i u polufinalu. Baš ih je gušt gledati, baš uživamo i jedva čekamo utakmicu u petak. Ja samo mogu reći da smo preponosni na njih i želim im svu sreću u borbi za medalje", kazao je Domagoj Duvnjak.

Petak, 18:00, polufinale Eura Hrvatska - Francuska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider