Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POLUFINALE U PETAK

Francuski L'Equipe predstavio Hrvatice uoči sudara za finale, jednu stvar posebno ističu

Francuski kažu da je Francuska veliki favorit, ali postoji oprez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske ženska rukometna reprezentacija pobjedom protiv Njemačke 23:20 plasirala se u polufinale Europskog prvenstva. Dvoboj Hrvatske i Francuske igra se u petak od 18 sati.

Francuska je iz Norvešku najveći favorit za zlato na Euru, a sjajne Francuskinje na prvenstvo su došle kao aktualne prvakinje Europe i pred izabranicama Nenada Šoštarića težak je posao.

gol expired Prije samo godinu prošla je pakao u bolnici, a sada vodi Hrvatsku do medalje na Euru divider

Ugledni Lequipe predstavio je hrvatsku reprezentaciju Francuzima, a novinari najčitanijeg francuskog sportskog lista istaknuli prednosti Hrvatske u sudaru za finale.

''Francuska kao prva u skupini ide na Hrvatsku u polufinalu, neočekivano, Hrvatskoj je ovo prvo polufinale u povijesti'', započinje Lequipe tekst o Hrvatskoj.

Od 2013. Hrvatska je drugorazredna reprezentacija

''Nikad u svojoj povijesti Hrvatska nije igrala polufinale, a čak je od 2013. postala drugorazredna rukometna reprezentacija. Stalno su ispadali u prvom krugu velikih natjecanja, čak i na domaćem terenu 2014. godine'', ističu francuski novinari.

Francuzi ističu dva imena

''Ćamila Mičijević, lijevi vanjski iz Metza je četvrti strijelac natjecanja s 30 golova, pet u prosjeku. Golmanica Tea Pijević caruje ispred gola s 37% obrana u prosjeku. Njezino hvatanje lopte jednom rukom ostat će zapamćeno kao jedno od kultnih scena Eura.''

''Favoriti smo, ali moramo biti oprezni''

gol expired Pijević izludila Njemačku: Pogledajte kako je 16 puta obranila pokušaje protivnica divider

Francuski ističu da je Francuska veliki favorit, ali kažu da moraju biti oprezni jer je Hrvatska u euforiji i nema pritisak medalje.

Zadnja utakmica Hrvatske i Francuske bila je davne 2007., a slavila je Francuska 28:26.

Može li Hrvatska do finala Eura?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider