Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
OGROMNA KARIJERA

Bivši engleski izbornik otkrio da mu se život bliži kraju: "Imam možda manje od godinu dana"

75-godišnji Sven-Göran Eriksson boluje od karcinoma koji je u terminalnoj fazi.

Sven-Göran Eriksson i Wayne Rooney 2006. (Foto: Afp)

Ogromna je trenerska karijera iza 75-godišnjeg Sven-Görana Erikssona, koji je otkrio tužnu vijest da se njegov život bliži kraju.

U razgovoru za švedske medije otkrio je da boluje od karcinoma u terminalnoj fazi te da mu nije preostalo još puno od života. Tako je, naravno, odustao i od povratka trenerskom poslu, što mu je bila želja.

Htio se vratiti, ali bolest je to promijenila

"Pretpostavljalo se da imam rak i to se pokazalo točnim. U terminalnoj je fazi. Preostalo mi je još oko godinu dana, u najgorem slučaju možda i manje", rekao je Eriksson, koji je posljednji posao imao na klupi reprezentacije Filipina, koju je napustio 2019. godine.

"Treba gledati pozitivno i ne propustiti se nedaćama, iako je ovo najveća nedaća. Ali treba napraviti nešto dobro iz toga", dodao je i dalje optimistični Eriksson.

Kao što smo naveli, iza njega je spektakularna karijera, gdje je najpoznatiji kao izbornik reprezentacije Engleske, na čijoj je klupi sjedio od 2001. do 2006. godine.

Imao je sjajnu englesku generaciju, ali nije imao sreću

Vodio je sjajnu generaciju Beckhama, Scholesa, Gerrarda, Lamparda, Rooneyja, Ferdinanda, Terryja i mnogih drugih, ali je i nevjerojatna doza loše sreće koju je imao.

2002. u Japanu i Koreji ispali su u četvrtfinalu od kasnijeg prvaka Brazila, rezultatom 2:1, nakon one i danas teško objašnjive pogreške Davida Seamana, dok su im na iduća dva natjecanja kobni bili Portugalci i raspucavanje s bijele točke. 2004. na Euru u polufinalu, a dvije godina kasnije na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj još jednom u četvrtfinalu.

Od klupskih uspjeha svakako mu je najveći legendarni naslov prvaka Italije s Lazijem 2000. godine, a s njima je osvojio dva kupa te posljednji Kup pobjednika Kupova, 1999. godine. 

Talijanski kup osvajao je još s Romom i Sampdorijom, a možda i najdraži trofej mogao bi mu biti Kup UEFA 1982. godine, koji je osvojio na klupi švedskog IFK Göteborga.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider