Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Ostali sportovi
Česi jurili pobjedu

Najdramatičnija utakmica večeri: Šveđani remijem prošli u drugi krug Eura

Šveđani idu dalje zbog bolje razlike u golovima. Švedska razlika u postignutim i primljenim golovima je +8, a Češka +6.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometne reprezentacije Danske, Rusije i Španjolske ostvarile su i treće pobjede u svojim skupinama, pa će u drugi krug Europskog prvenstva prenijeti po dva boda.

U skupini A prvo mjesto s tri pobjede osvojili su Danci nakon što su u zadnjem kolu porazili Sjevernu Makedoniju sa 31:21.

Kod Danaca najefikasniji je bio Niclas Kirkelokke s devet golova, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bio Žarko Peševski sa šest golova.

Uz Španjolsku iz skupine E dalje idu i Šveđani koji su u izravnom okršaju za prolaz odigrali 27:27 protiv Češke.

Bila je to najdramatičnija utakmica večeri, a Šveđani idu dalje zbog bolje razlike u golovima. Švedska razlika u postignutim i primljenim golovima je +8, a Češka +6.

Kod Švedske najefikasniji su bili Lukas Sandell i Hampus Wanne sa po pet golova, a kod Čeha po pet golova zabili su Tomas Piroch i Tomas Babak.

Španjolska je na koncu osvojila prvo mjesto u skupini sa šest bodova, Švedska i Češka imaju po tri boda, dok je BiH upisala tri poraza.

Rusi prošli ispred Norvežana

U skupini F dalje idu Rusija i Norveška.

Rusija je u zadnjem kolu porazila Slovačku sa 37:27 i osvojila prvo mjesto s tri pobjede. Sergej Kosorotov je predvodio Rusiju sa sedam golova, dok su Pavel Andrejev i Nikita Kamenev postigli po pet pogodaka. Kod Slovaka istaknuli su se Jakub Prokob s osam i Tomas Urban sa sedam golova.

Dalje ide i Norveška koja je u zadnjem kolu porazila Litvu sa 35:29.

Sander Sagosen i Sebastian Barthold predvodili su Norvežane sa po sedam golova. Kod Litve Aidenas Malasinskas je zabio osam golova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider