Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo za oboje!

Strašan start u sezonu: Perković bacila prvi, Mihaljević drugi rezultat u svijetu!

S ovim rezultatom Sandra je zasjela na prvo mjesto na ovogodišnjim svjetskim tablicama u bacanju diska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvog dana Zimskog bacačkog prvenstva Hrvatske, koje se u organizaciji kluba ASK održava u Splitu, Sandra Perković i Filip Mihaljević izvrsno su otvorili sezonu na otvorenom.

U prvoj disciplini dana, u bacanju diska za seniorke, pobijedila je Sandra Perković hicem od 65.93 metara. Sandra je osim ovog hica imala još tri hica preko 60 metara (62,48, 62,02 i 65,60).

S ovim rezultatom Sandra je zasjela na prvo mjesto na ovogodišnjim svjetskim tablicama u bacanju diska.

Nakon izvrsne dvoranske sezone, Filip Mihaljević nastavio je izvrsnim rezultatima i na otvorenom. S hicem od 21,69 metara, što je samo 15 cm manje od njegov državnog rekorda, uvjerljivo je slavio u Splitu.

Počeo je s 20,45 m u prvoj seriji, slijedi prijestup pa 21,44 u trećoj seriji, 21,04 u četvrtoj te najbolji hitac postigao je u petoj seriji. Filipov rezultat drugi u bacanju kugle na svijetu na otvorenom, a za samo centimetar ga nadmašuje Novozelanđanin Tomas Walsh.

Od ostalih rezultata spomenimo Martina Markovića pobjednika u bacanju diska za seniore s hicem od 63 metra dok je Marija Tolj bila druga u bacanju diska sa 60.75 m.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider