Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Francuzi tvrde

Štrajkovi prijete održavanju Olimpijskih igara, hoće li se dogoditi najcrnji scenarij?

Brojni francuski sindikati najavili su mogući štrajk u vrijeme Olimpijskih igara.

Olimpijski krugovi u Parizu (Foto: Afp)

Predsjednik organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Parizu Tony Estanguet izjavio je u srijedu da želi "socijalni mir" tijekom Olimpijskih igara (26. srpnja - 11. kolovoza), dok pojedini sindikati i politički čelnici prijete štrajkovima u nekoliko sektora.

Tony Estanguet u emisiji Télématin na France Télévisions kazao je kako želi dočekati gledatelje u najljepšim uvjetima i da ne pokvare zabavu.

"Nadam se da možemo pronaći rješenja za sve koji će raditi na problemima, dobro smo svjesni da postoje ograničenja u organizaciji Igara. Prijetnju brojnih štrajkova, koji će poremetiti neometano odvijanje Olimpijskih igara, sredinom veljače posebno je razmahala čelnica zastupnika LFI-a Mathilde Panot. Ona je zapravo potaknula Francuze na štrajk prije i tijekom Olimpijskih igara protiv vlade. Nisam potpuno iznenađen jer Olimpijske igre nevjerojatna su platforma za sve ideje, pa bile one i rušilačke", rekao je Estanguet.

Tomislav Šuta i Andrej Plenković Predsjednik splitskog HDZ-a opleo po Mariću: ''Odluke su na štetu Hajduka, tko je odgovaran za ovu sramotu?'' divider

Već nekoliko mjeseci u različitim sektorima vode se pregovori o rješavanju socijalnih problema u policiji, prometu i bolnicama kako bi se nadoknadili odgođeni godišnji odmori i ljetni prekovremeni sati. Na primjer, ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin 30. siječnja najavio je bonus do 1900 eura za policajce i žandare koji rade u Ile-de-Franceu. Ali problem nije potpuno riješen u drugim sektorima, a prijetnja i dalje postoji, pa sindikat jednog pariškog javnog prijevoznika najavljuje štrajk do kraja Paraolimpijskih igara, koje će završiti 8. rujna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider