Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Reprezentacija koja raste

Što danas čeka Kauboje? Neugodni Portugal ima poseban motiv zbog nedavne tragedije koja ih je pogodila

Vremena za plakanje nema, nakon poraza od Francuza danas je za hrvatske rukometaše ključna utakmica na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugo se činilo da bi Hrvatska mogla napraviti iznenađenje i svladati Francusku, ali na koncu su domaćini ipak izveli veliki preokret i upisali pobjedu na početku kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Sukladno tome, za našu reprezentaciju sve ostaje onako kako smo i očekivali prije dolaska u Montpellier - ključna će biti utakmica s Portugalom koja se igra danas od 18:30.

Kauboji tu imaju imperativ pobjede, jer trijumf Portugalaca značit će njihov odlazak u Tokio i kraj olimpijskih snova za našu reprezentaciju. Završi li susret neriješeno, onda će konačna odluka pasti u posljednjem kolu kada se sastaju Hrvatska - Tunis i Francuska - Portugal.

Hoće li Hrvatska nakon poraza od Francuza izboriti OI?

Ukupno glasova:

Do prije nekoliko godina, Hrvatska bi bila izraziti favorit protiv Portugala i jedino pitanje uoči utakmice bilo bi s koliko pogodaka razlike će naša reprezentacija slaviti.

No, okolnosti su se u međuvremenu promijenile, portugalski rukomet u velikoj je ekspanziji, klubovi im igraju sve ozbiljniju rolu u europskim kupovima, a posljedično raste i reprezentacija.

Lani oduševljavali na Europskom prvenstvu

U proteklih nekoliko godina ubilježili su nekoliko skalpova na velikim natjecanjima. Primjerice, na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu u prvom krugu su pobijedili Francuze, zatim u drugom razbili Šveđane s 10 razlike i u konačnici samo zbog poraza od Slovenije nisu otišli u polufinale nego u borbu za peto mjesto gdje ih je tijesno porazila Njemačka. To, u konačnici šesto mjesto, najveći je uspjeh u povijesti njihova rukometa.

Ove godine, na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, Portugal je završio na 10. mjestu. Skupinom F projurili su s maksimalnim učinkom (pobjede nad Islandom, Marokom i Alžirom), a onda su se njihove ambicije slomile o hrid na startu drugog kruga, kada su za jedan pogodak poraženi od Norveške koja je kasnije skupa s Francuskom prošla u četvrtfinale.

gol expired Francuzi već slave plasman u Tokio: "Presudna i zapanjujuća pobjeda protiv Hrvatske" divider

Portugal je na turnir u Montpellier stigao potresen tragedijom koja im se nedavno dogodila. Prvi vratar njihove reprezentacije Alfredo Quintana na treningu svog kluba Porta doživio je srčani udar i prevezen je u bolnicu gdje je poslije nekoliko dana preminuo.

"Za Portugal i Quintanu, to je naš moto na ove olimpijske kvalifikacije", poručio je portugalski izbornik Paulo Perreira koji je imao brojnih problema u sastavljanju popisa za Montpellier.

Nema ni dvojca iz Montpelliera

Naime, dvojica igrača koji inače igraju u ovoj dvorani, koji su suigrači našeg Marina Šege u Montpellieru - lijevi vanjski Gilberto Duarte i vratar Humberto Gomes su ozlijeđeni.

Ipak, Portugalci su protiv Tunisa pokazali da je motiv s kojim su stigli na jug Francuske jači od svih nedaća i danas će nesumnjivo biti težak ispit za naše reprezentativce...

gol expired Zlatko Horvat objasnio zašto su Kauboji poraženi: "Ne možemo igrati svih 60 minuta onakvu obranu" divider

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider