Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ipak nije loše

Stipanović se vratio u igru za medalju, Fantele startali četvrtim mjestom

Fantele su otvorili četvrtim mjestom, a Stipanović popravio loš prošli plov i vratio se u igru za medalju.

Tonči Stipanović (Foto: Miranda Čikotić/Pixsell)

 

Braća Mihovil i Šime Fantela započeli su Olimpijske igre s četvrtim mjestom u prvom plovu klase 49er, dok je i Tonči Stipanović bio vrlo dobar četvrti u šestom plovu Lasera.

 

Naši aduti u klasi 49er braća Fantela odlično su, po vjetru jačine desetak čvorova, odradili premijerni plov na četvrtoj poziciji, dok su današnje još dvije previđene utrke u 49eru otkazane zbog slabog vjetra.

Svjetski prvaci iz 2018. startali 15.

Svjetski prvaci iz 2018. godine su startali kao petnaesti, ali su do kraja utrke nadoknađivali zaostatak i ušli u cilj kao četvrti iza irske, britanske i njemačke posade.

Šime je s Igorom Marenićem osvojio povijesno olimpijsko zlato u Riju u klasi 470, a sada s mlađim bratom Mihovilom pokušava postati prvi jedriličar sa zlatom u 470 i 49eru.

Stipanović je sa 22. i 13. ulazom u cilj u dvije prve današnje regate pokvario plasman, pao s drugog na deseto mjesto poretka, no šesti plov je odvozio odlični i četvrtim ulazom došao na sedmo mjesto, pa još ima šanse za medalju i plov za medalje, u koji ulazi samo deset najboljih laseraša.

Stipanović se vratio u igru za medalju, vodi Cipranin iz Splita

Vlasnik srebrnog odličja iz Rija zauzima sedmo mjesto s 41 negativnim bodom. U ukupnom poretku vodi Cipranin Pavel Kontides, jedriličar koji većinu vremenu provodi trenirajući u Splitu, sa samo 18 negativnih bodova, drugi je treći Australac Matt Wearn (27), a treći legendarni Brazilac Robert Scheidt (33), koji pokušava postati prvi jedriličar koji je osvajao medalje na čak šest olimpijskih igara.

Elena Vorobjeva pala je sa šestog na deseto mjesto nakon šest od ukupno deset plovova Laser Radiala jer je u utorak imala 16. i 15. mjesto. Ruskinja s hrvatskim državljanstvom Vorobjeva je na granici ulaska u medal-race, ima 57 negativnih bodova, a vodi Dankinja Anne Marie Rindom s 22 boda.

U Laseru i Laser Radialu održat će se po 10 plovova nakon kojih će se po najboljih 10 plasirati u plov za odličja, a u 49eru održat će se 12 plovova i onaj završni za odličja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider