Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NI ONI IM NISU DOBRI

VIDEO Srpski navijači sramotno vrijeđali i provocirali Makedonce u Beogradu, oni ih poklopili

U Sjevernoj Makedoniji šokirani su scenama u Beogradu.

Navijači Partizana protiv Vardara (Foto: Screenshot)

Utakmica SEHA lige u Beogradu između domaćeg Partizana i Vardara dobila je veliku pozornost, ali ne zbog pobjede srpskog kluba, već zbog ponašanja Grobara.

Najžešći navijači Partizana, koji su trenutačno u sukobu s upravom nogometnog kluba, odjednom su se počeli zanimati za rukomet pa su na tu utakmicu stigli u velikom broju.

Utakmicu su osim za glasnu podršku svojim rukometašima iskoristili i za političke provokacije gostiju. Grčka zastava i razne poruke bili su dio koreografije na utakmici.

Domink Kuzmanović VIDEO Je li gotovo "golmansko prokletstvo" Kauboja? Čudesni golman hrvatske reprezentacije skinuo 26 lopti! divider

''Grupa srpskog imena bugarskog vojnika slavi, mora da je teško sa tom krizom identiteta u glavi'', bilo je ispisano na transparentima koje su digli tijekom susreta, a aluzija je to na gostujuću navijačku grupu Komiti te sam identitet Makedonaca kao nacije.

Radikalne poruke prema Makedoncima

Navijači najvećih beogradskih klubova oduvijek su bili produžena ruka radikalnih opcija u Srbiji, a kao i sa svim svojim susjedima, oni imaju problema i s Makedoncima.

Također, navijači Partizana blisko su povezani s navijačima PAOK-a iz Soluna, gdje se ne mogu pomoriti s imenom Makedonija, kako se zove i grčka regija na samom sjeveru zemlje.

''Južna Srbija, nikad Makedonija'', bila je također jedna od poruka Grobara gostima, što aludira na to da radikali u Srbiji smatraju i Makedoniju svojim teritorijem.

''Tko ne skače, taj je Šiptar'', orilo se dvoranom u jednom trenutku, tako da su i tu uvredu iskoristili zbog velikog broja Albanaca koji žive u toj zemlji.

Komite pustili tek pet minuta prije kraja

A paradoksalno je u cijeloj priči što u Sjevernoj Makedoniji postoji veći broj navijača Partizana koji su, blago rečeno, razočarani svime što su vidjeli i čuli jučer u Beogradu, pa je na društvenim mrežama bilo zanimljivo.

Gostujući navijači koji su stigli iz Skoplja proživljavali su pak pravu torturu na putu do Beograda. Držali su ih na granici, na kraju su pušteni na utakmicu, ali su u dvoranu ušli pet minuta prije kraja.

No to im je bilo dovoljno da poentiraju s porukom:

''Živjelo vaše kraljevstvo dokle god i prijateljstvo.''

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider