Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
BORBA ZA DEVETO MJESTO

Srbija za dlaku izbjegla još jednu blamažu, autsajdera savladali tek nakon peteraca

Vaterpolo reprezentacija Srbije teškom je mukom izborila utakmicu za deveto mjesto na Europskom prvenstvu u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vaterpolska reprezentacija Srbije u Splitu je pobijedila Nizozemsku boljim izvođenjem peteraca s 12:11, u utakmici doigravanja za plasman od devetog do 12. mjesta na Europskom prvenstvu.

Srbija je na prvenstvu u Splitu iznenađujuće ispala već u osmini finala od Francuske, iako je glasila za jednog od favorita za zlato.

Sedmerostruki prvak Europe će u četvrtak u utakmici za deveto mjesto igrati protiv Rumunjske, koja je također na peterce svladala Izrael 11:10. U utakmici za 11. mjesto igrat će Nizozemska i Izrael.

Kolilo je Srbija demoralizirano nakon ispadanja ušla u ovu utakmicu najbolje nam može otkriti činjenica da su tek nakon peteraca savladala reprezentaciju koja je u osmini finala poražena rezultatom 12:8 od Gruzije.

Ipak, Nizozemci su se već u skupini pokazali kao tvrd orah, nakon što su sa samo jednim pogotkom razlike poraženi od Španjolske te su uvjerljivo savladali Njemačku.

Srbija je u skupini uvjerljivo savladala Izrael i Sloveniju, no doživjeli su težak poraz od Mađarske, koji im je uskratio izravan ulazak u četvrtfinale, a onda su pravi potop doživjeli spomenutom eliminacijom od Francuza u osmini finala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider