Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
oko 57 posto njih

Dobra vijest za sportaše koji su već ostvarili plasman na Olimpijske igre

Oko 57 posto sportaša od previđenih 11 tisuća već je ostvarilo plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je u četvrtak objavio da svi sportaši koji su se kvalificirali za OI u Tokiju 2020. zadržavaju taj status i za 2021. godinu za kada su odgođene Igre zbog pandemije koronavirusa.

Članovi MOO-a i predstavnici 32 međunarodne federacije okupljeni na telekonferenciji su donijeli u četvrtak takvu odluku, a tek sada slijedi određivanje datuma kada će se odgođene Igre točno održati.

gol expired Barca poput Dinama riskira sukob u klubu: Messi i društvo čekaju odgovor na glavno pitanje divider

"Predsjednik MOO-a Thomas Bach je najprije objasnio razloge zbog kojih je donesena odluka o odgodi Igara, a zatim je rekao da će svi sportaši koji su se kvalificirali na OI 2020. to automatski ostati za Igre 2021.", izjavio je za agenciju France Presse jedan od sudionika sastanka.

Prema podacima MOO-a, oko 57 posto od oko 11.000 sudionika Igara u Tokiju već se kvalificiralo.

"Jedno od glavnih pitanja sada je kada i kako organizirati preostale kvalifikacije. U nekim federacijama, mnogo sportaša se još nije kvalificiralo i potrebna su najmanje tri mjeseca prije početka OI da ih se organizira."

gol expired Procurili izvještaji policajaca koji su uhitili Jona Jonesa: Bio je pijan i napušen. Pored auta prazne čahure divider

U nekim sportovima, poput boksa, velika većina kvalifikacijskih turnira je prekinuta ili otkazana zbog situacije s koronavirusom, dok je u drugim sportovima, kao što je jedrenje, već se 90 posto sportaša kvalificiralo.

"Odobrene kvote ostaju takve i dalje", kazao je drugi izvor sastanka, napominjući kako je sada glavni problem reprogramacija olimpijskih igara.

"Thomas Bach je izjavio da će odluka o tome biti donesena za četiri tjedna", dodao je isti neimenovani izvor. "Neki su spremni za svibanj 2021., drugi za lipanj".

Mnogi predsjednici federacija su izrazili zabrinutost financijskim pitanjem tražeći da im se unaprijed odobre sredstva koja je MOO tradicionalno isplaćivao nakon Igara.

gol expired Ružan kraj najljepše Dinamove priče: Sjetite se što je nedavno viknuo treći brat Mamić divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider