Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Janje Next Team najbolji kod dama

Splitskom Dioklecijanu treća uzastopna titula u pikadu

U Matuljima je održano Ekipno prvenstvo Hrvatske uz nastup čak 92 ekipe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ekipa Janje Next Team iz Zagreba u konkurenciji seniorki, te splitski Dioklecijan kod seniora osvojili su titule prvaka na 24. po redu ekipnom prvenstvu Hrvatske u pikadu koje je održano u Matuljima. U Drugoj ligi kod seniora slavila je ekipa Light iz Solina, dok je kod trećeligaša najbolji bio Boom bar iz Splita.

Ukupno 92 ekipe nastupile se na dvodnevnom natjecanju koje je u Matulje privuklo preko 650 pikadista iz svih krajeva Hrvatske. Sve najbolje što ima hrvatski pikado moglo se vidjeti u Sportskoj dvorani OŠ "Dr. Andrija Mohorovičić", uključujući sve igrače muške i ženske reprezentacije koje su obje aktualni prvaci Europe. Za sve njih ovo je bila odličan test za predstojeće EP koje je na rasporedu od 10. do 16. lipnja u talijanskom Caorleu.

U Matuljima je nastavljena dominacija ekipa iz Splitsko-dalmatinske županije koje osvojile osam od ukupno 12 pehara koliko je podijeljeno, uključujući tri naslova prvaka. Čast ostatka Hrvatske spasila je ekipa Janje Next Team. Zagrepčanke su u najnapetijem od sva četiri finalna meča slavila protiv ekipe Tuning Caffe iz Stobreča koja je osvajala naslov prvakinja Hrvatske prethodne dvije godine.

''Ovo je nevjerojatno, nakon ove drame u finalu potpuno smo ispražnjene fizički i emocionalno. U odlučujućem meču smo povele 5:1, ali djevojke iz Tuninga su se uspjele vratiti na 7:6 i uhvatila nas je nervoza jer smo znale da su one nekoliko mečeva dobile preokretima. Ipak, uspjele smo dobiti sljedeća dva susreta za konačnih 9:6 i naslov prvakinja'', rekla je Iva Čustović, kapetanica ekipa Janje Next Team.

Ključni bod donijela je mlada Marina Letica, jedina reprezentativka iz redova novih prvakinja, a ekipu su još činile Hana Jurjako, Sandra Ivić, Kristina Badanjak, Diana Dragišić i već spomenuta Čustović.

Ono što nije pošlo za rukom djevojkama iz ekipe Tuning Caffe koje su u Matuljima lovile svoju treću uzastopnu titulu državnih prvakinja, uspjelo je dečkima iz Dioklecijana. Splićani su lakoćom došli do novog pobjedničkog pehara, barem ako se gledaju goli rezultati jer u nijednoj od sedam utakmica koliko su odigrali protivnik im nije uspio osvojiti više od 6 bodova.

''Ma uopće nije bilo lako, konkurencija je ove godine bila strahovito jaka. Najteži nam je protivnik bio naš najveći rival iz županije, ekipa Posejdon 2 iz Kaštela, a zahtjevna su bila i dva sudara protiv Bana Jelačića iz Zaprešića'', rekao je Slavko Brzić, predsjednik Pikado kluba Dioklecijan koji je ovom uspjehu pridonio i kao aktivni igrač.

Kvartet Robert Marijanović, Oliver Ferenc, Tonči Restović i Igor Šestan opet je odradio najveći dio posla, a svoj obol dali su i Brzić, Dino Marušić, Miro Milković te Jakša Buljević. Dioklecijan je tako ponovio uspjeh velikogoričke ekipe TGH Vegos koja je također osvojila tri uzastopna naslova prvaka Hrvatske od 2004. do 2006. godine.

''Posebno nas raduje što je i naša ženska ekipa osvojila broncu, to je pokazatelj da rastemo kao klub'', istaknuo je Brzić.

Srebro je pripalo ekipi Ban Jelačić iz Zaprešića koja u svojim redovima ima čak trojicu reprezentativaca (Ivica Cavrić, Dean Biškupić i Dragutin Pečnjak) i sjajno su igrali cijeli turnir, ali u dva ogleda protiv Dioklecijana nisu mogli do pobjede. Broncu je osvojila ekipa Posejdon 2 iz Kaštela.

Light je prošle godine bio najbolji na Ekipnom PH u konkurenciji trećeligaša, a ove su se pojačali s par igrača i odmah uzeli zlato u Drugoj ligi. Ekipu su činili Ivan Poljak, Vice Boban, Roberto Brko, Zvonimir Sesartić, Ante Kolak i Hrvoje Tojčić. U finalu su sa 9:6 nadigrali zagrebačku ekipu Janje veterani za koju je sjajne partije pružao 14-godišnji Filip Ljubenko, sljedeća velika nada hrvatskog pikada.

Kod trećeligaša najbolja je bila splitska ekipa Boom bar koja je u finalu pobijedila ekipu CB AS 2 iz Solina. Ekipu su činili Igor Krivo, Mihovil Kranjac, Damir Roso, Igor Šaban i Šime Zebić.

SVI OSVAJAČI PEHARA

SENIORKE - 501 MO
1. Janje Next Team (Zagreb)
2. Tuning Caffe (Stobreč)
3. Dioklecijan (Split)

SENIORI 1. LIGA - 501 DO
1. Dioklecijan (Split)
2. Ban Jelačić (Zaprešić)
3. Posejdon 2 (Kaštela)

SENIORI 2. LIGA - 501 MO
1. Light (Solin)
2. Janje Veterani (Zagreb)
3. PK Stars (Karlovac)

SENIORI 3. LIGA - 501 SO
1. Boom bar (Split)
2. CB AS 2 (Solin)
3. Uvik kontra 2 (Split)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider