Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SPORTSKE IGRE MLADIH

Spektakl u Splitu! Stižu svjetske nogometne zvijezde za jedan cilj

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Split će od 17. do 21. kolovoza biti domaćin velike Međunarodne završnice Plazma Sportskih igara mladih. Više od tisuću natjecatelja iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, zemalja u kojim su Igre trenutno aktivne, družit će se i natjecat u 10 sportskih disciplina. Sva natjecanja bit će organizirana prema uputama i epidemiološkim mjerama HZJZ. U sklopu međunarodne završnice, 20. kolovoza održat će se i ceremonija obilježavanja 25. godišnjice Plazma Sportskih igara mladih pod pokroviteljstvom Coca-Cole.

gol expired Ludnica u Parizu: PSG u sedam minuta prodao 150 tisuća Messijevih dresova, zaradit će abnormalno puno divider

Ceremonija će započet svečanom akademijom u Hrvatskom domu u Splitu u 17.45 sati uz izravan televizijski prijenos na HRT4 i N1 programima. Svečanom programu će prisustvovati Johannes Hahn ,europski povjerenik za budžet i administraciju, Alexander Valeryevich Dyukov, predsjednik Ruske nogometne federacije i predsjednik Uprave Gazprom Neft-a, Arkady Dvorkovich, predsjednik FIDE i Ruske šahovske organizacije, bivši potpredsjednik ruske vlade, Zoran Bogdanović, CEO Coca-Cola HBC, te mnogobrojni predstavnici Vlade i društvenog života regije.

Nakon svečane akademije, Prokurative će od 20 sati postat na jedan dan nogometno igralište i poprište revijalne utakmice sudionika Plazma Sportskih igara mladih i svjetskih sportskih zvijezda i dužnosnika predvođeni Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA, Luis Figom, Zvonimirom Bobanom, Darijom Srnom, Predragom Mijatovićem, Fernando Ruiz Hierro, Florent Johan Malouda, Maxwell Scherrer Cabelino Andrade, Mariom Stanićem i dr. Suci ovog revijalnog nogometnog spektakla bit će Goran Ivanišević i Roberto Rosetti, jedan od najpoznatijih svjetskih nogometnih sudaca. Uloge izbornika pripast će : Zdravku Mariću, predsjedniku Plazma Sportskih igara mladih, Davoru Božinoviću, potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova, Miroslav Ćiri Blaževiću, Martini Dalić, predsjednici uprave Podravke i dr.

gol expired Pranjić odlučio sve otkriti zbog čega je napustio klupu Dubrave nakon samo mjesec dana divider

Zatvaranje 25. sezone završit će prigodnim programom na splitskoj Rivi. Nogometna utakmica na Prokurativama i program s Rive bit će u izravnom prijenosu na N1 i SK televizijama.

U sklopu događanja promovirat će se i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

''Plazma sportske igre mladih su svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Ispred toga svega su djeca i njihovi roditelji koji nam sve ove godine daruju svoje povjerenje, a svaki trenutak u kojem svjedočimo da smo postali neizostavni dio njihovog odrastanja je naša najveća nagrada''- izjavio je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih ususret ovako velikom jubileju.

gol expired Kovačić zapalio Twitter: Ovo su najbolje reakcije na njegovu čudesnu predstavu divider

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 25 godina postojanja okupile su više od 2 milijuna djece i mladih. Svake godine od siječnja do kolovoza organiziraju sportska natjecanja u 10 sportskih disciplina (Tommy turnir u malom nogometu 2009., Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojka na pijesku, odbojka, šah pod pokroviteljstvom FIDE, stolni tenis, graničar i utrka na 60m) te sportsko-edukativna događanja Telemach Dan sporta.

Jedina su manifestacija u regiji koja je ušla u program UEFA foundation za promicanje ženskog nogometa kao i jedna od nekoliko manifestacija u Hrvatskoj u sklopu programa sufinanciranja velikih sportskih manifestacija Ministarstva turizma i sporta.

U 2021. godini u sve tri zemlje održavanja imale se 214.852 natjecatelja. Sve aktivnosti i natjecanja od prve do zadnje razine su u potpunosti besplatne za sve sudionike što uključuje i smještaj na Državnim završnicama, te međunarodnoj završnici u Splitu, dok su partner prijevoza vlakom Hrvatske željeznice putnički prijevoz.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider