Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Oni su sigurni

Španjolska, Francuska i Švedska izborile četvrtfinale Svjetskog rukometnog prvenstva

Pobjedama u drugom kolu drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva, Španjolska, Francuska i Švedska su osigurale jedno od prva dva mjesta u svojim skupinama.

Španjolski rukometaši (Foto: Afp)

Polako se raščišćava situacija u drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva, nakon utakmica u petak saznali smo prve tri reprezentacije koje su se plasirale u četvrtfinale. To su Španjolska, Francuska i Švedska.

U skupini 1 Španjolci su sa 31:26 (na poluvremenu je bilo 15:15) svladali Sloveniju i sada su na osam bodova, koliko ima i Francuska koja je u kasnijem terminu lakoćom nadigrala Iran. Konačan rezultat bio je 41:29 (18:14) za Francuze.

Ove dvije reprezentacije tako su zabetonirale prva dva mjesta, a tko će s koje pozicije u četvrtfinale, odlučit će u nedjelju u međusobnom okršaju u Krakowu.

Dodajmo kako je u ovoj grupi Poljska pobijedila Crnu Goru s 27:20 (11:8).

Švedska se priključila Španjolskoj i Francuskoj pobjedom nad Islandom od 35:30 (17:16). Uoči posljednjeg kola i utakmice s Portugalom Šveđani imaju tri boda više i čak će i u slučaju poraza završiti na broju jedan u skupini 2.

Iza njihovih leđa je velika gužva, a u najboljoj situaciji se nalazi Portugal koji je ovog petka pobijedio Zelenortske Otoke s 35:23 (14:12).

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider