Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sp u vaterpolu

Grčka pobijedila Njemačku i ugasila Hrvatskoj planove za plasman izravno među osam

Grčka u četvrtfinalu čeka pobjednika dvoboja osmine finala između američke i južnoafričke reprezentacije, a Hrvatska vjerojatno ide na Gruziju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grčki vaterpolisti će igrati u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Mađarskoj nakon što su u posljednjoj utakmici grupne faze u Debrecenu svladali Njemačku s uvjerljivih 16:8 i tako osvojili prvo mjesto u skupini B ispred Hrvatske zahvaljujući boljoj gol-razlici protiv trećeplasirane reprezentacije, momčadi Japana.

U prvom dvoboju subotnjeg programa u skupini B Hrvatska je pobijedila Japan sa 21:13 pa je Grcima bila potrebna bilo kakva pobjeda protiv Nijemaca za osvajanje prvog mjesta, jer su u drugom kolu svladali Japance s 11 pogodaka razlike (18:7).

gol expired Hrvatska nakon početnog šoka razbila Japan, evo tko ih čeka u osmini finala divider

Grčka je već na poluvremenu protiv Njemačke vodila sa 9:2 i riješila pitanje pobjednika te plasmana u četvrtfinale. Grke je do pobjede predvodio Genidounias sa pet pogodaka, a vratar Zerdevas je imao 11 obrana.

Grčka u četvrtfinalu čeka pobjednika dvoboja osmine finala između američke i južnoafričke reprezentacije.

Hrvatska će u ponedjeljak, 27. lipnja, u osmini finala igrati protiv trećeplasirane reprezentacije u skupini A, a to bi trebala biti Gruzija, ako ne iznenadi domaću reprezentaciju u zadnjem kolu. Japan će u slučaju pobjede Mađara ili neodlučenog ishoda, u osmini finala igrati protiv Crne Gore.

Svi dvoboji nokaut faze bit će odigrani u Budimpešti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider