Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravooo!

Hrvatska nakon početnog šoka razbila Japan, evo tko ih čeka u osmini finala

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Japan unatoč problemima u prve dvije četvrtine,

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski vaterpolisti uvjerljivom igrom u drugom poluvremenu svladali su Japan sa 21:13 (4:3, 3:6, 7:2, 7:2) u utakmici posljednjeg, trećeg kola u skupini B Svjetskog prvenstva u Mađarskoj te osigurali najmanje drugo mjesto u svojoj grupi, što donosi plasman u osminu finala.

Za osiguranje izravnog plasmana u četvrtfinale Hrvatska je trebala pobjedu od najmanje 11 golova razlike, a prilika za to je propuštena u prvom poluvremenu nakon kojeg su Japanci vodili sa 9:7.

Najbolji strijelci u hrvatskoj reprezentaciji bili su Denis Harkov i Ivan Krapić sa po pet pogodaka, dok su po tri postigli Loren Fatović i Ante Vukičević. Vratari Marko Bijač i Toni Popadić imali su svaki po četiri obrane.

Japanske strijelce predvodio je Inaba sa pet pogodaka, dok je vratar Tanamura sakupio sedam obrana.

Siniša Đurić VIDEO Ovo je najbolji niželigaški gol sezone u Hrvatskoj, pao je u Zagrebu divider

Hrvatska je natjecanje u skupini završila s pet bodova. Tri boda ima Grčka uz utakmicu manje. Japan je treći sa dva boda, a Njemačka je bez bodova uz utakmicu manje.

Početak dvoboja bio je obećavajuć za hrvatsku reprezentaciju. Prvim golom na ovom turniru Ante Vukičević je donio vodstvo izabranicima Ivice Tucka, a samo 45 sekundi poslije Josip Vrlić je udvostručio prednost "Barakuda".

No, da neće biti lak zalogaj, Japanci su pokazali već u sljedeće tri minute kad su serijom od tri pogotka, od čega dva iz peteraca, došli do prvog vodstva na utakmici. Zahvaljujući pojedinačnom bljesku Rine Burića, koji je u završnici prve četvrtine dvaput "okrenuo" svog čuvara, Hrvatska je ipak prvu dionicu dvoboja završila s vodstvom od 4:3.

Drugu četvrtinu je obilježio "propuh" u hrvatskoj obrani i čak šest pogodaka u mreži Marka Bijača. Japanski vaterpolisti djelovali su brže u reakcijama, snažnim udarcima s vanjskih pozicija probijali su jednog od ponajboljih svjetskih vratara. S druge strane, u napadu nije bilo realizacije čak ni onda kad su hrvatski vaterpolisti ostajali sami ispred japanskog vratara Tanamure, pa je na poluvremenu Japan vodio sa 9:7.

gol expired Osijek razbio austrijskog prvoligaša, tri gola su pala u drugom dijelu divider

Rasplet druge četvrtine, nakon koje je bilo jasno da od pobjede sa 12 golova prednosti i osiguranja plasmana u četvrtfinale neće biti ništa, natjerao je hrvatskog izbornika na promjene. Vratra Bijača je zamijenio Popadićem, a hrvatska obrana postala je čvršća i pokretljivija.

Konačno je proradila i lijeva strana u hrvatskom napadu, otkuda su počeli padati golovi u serijama. Triput je mrežu Japanaca zatresao Loren Fatović, a do prvog pogotka na turniru došao je i Luka Bukić. U osam minuta treće četvrtine hrvatski vaterpolisti postigli su jednak broj pogodaka (7) kao u prvom poluvremenu, a primili samo dva.

Trend iz treće dionice nastavljen je i u četvrtoj. Japanci su postigli pogodak u prvoj i posljednjoj minuti tog dijela igre, a u preostalih sedam minuta Hrvatska je nanizala sedam pogodaka. Krapić je postigao tri, a Harkov i Vukičević po dva.

Hrvatski vaterpolisti su u drugom poluvremenu nadigrali Japance sa 14:4 i da nije bilo tako porozne obrane u drugoj četvrtini, željenih +12 bili bi dostižni, iako bi s obzirom na broj postignutih pogodaka (21) i 11 golova razlike donijelo prvo mjesto i izravan plasman u četvrfinale.

Budući da je Grčka pobijedila Njemačku, automatski je osvojila prvo mjesto u skupini B, dok će Hrvatska kao drugoplasirana razigravati s Gruzijom, trećeplasiranom reprezentacijom iz skupine A, za mjesto u četvrtfinalu. Početak te utakmice je u 15:30.

Ako Barakude riješe Gruzijce, u četvrtfinalu ih u srijedu čeka vaterpolski klasik protiv Srbije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider