Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ovečkin nije pomogao

SP u hokeju: Amerikanci razbili Ruse za polufinale!

Dolazak Aleksandra Ovečkina nije pomogao Rusima. U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu reprezentacija SAD-a je kreirala senzaciju i pobijedila favoriziranu Rusiju s 8-3…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon ispadanja Washingtona u prvom krugu doigravanja NHL lige Ovečkin je doputovao u Helsinki pomoći braniteljima naslova. Postigao je jedan pogodak, asistirao za još jedan, ali bilo je to premalo protiv raspoloženih Amerikanaca.

Najteži je to poraz Rusa na svjetskim prvenstvima još od 1955. kada ih je, tada kao Sovjetski Savez, svladala Kanada s 5-0. Nadalje, tek drugi put u povijesti svjetskih smotri i olimpijskih igara je Rusija/SSSR primila osam golova (nakon 8-5 protiv Kanade, 1960.). Amerikanci, pak, nikad dosad ni na svjetskim prvenstvima, ni na olimpijskim igrama nisu zabili Rusima više od pet golova.

Sve do ovog četvrtka kad su ih bacili na koljena. Mladi 19-godišnji vratar John Gibson, koji je u Helsinki došao tek s jednom odigranom profesionalnom utakmicom u karijeri, obranio je 31 udarac. Paul Stastny je postigao dva pogotka i dvaput asistirao, a po jedan su gol zabili T.J. Oshie, Nate Thompson, Alex Galchenyuk, Ryan Carter, Jacob Trouba i David Moss. Osim Ovečkina, za Rusiju su strijelci bili Aleksander Svitov i Aleksander Perežogin.

Amerikanci će u polufinalu u Stockholmu igrati protiv boljeg iz dvoboja između Švicarske i Češke.(TS)

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, četvrtfinale:

SAD - Rusija 8-3 (2-1, 2-0, 4-2)

Kasnije:
Švicarska - Češka
Finska - Slovačka
Kanada - Švedska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider