Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prije utakmice s domaćinom

Nove zaraze u hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu!

Uoči utakmice sa Španjolskom, otkriveni su novi slučajevi koronavirsa u hrvatskoj ženskoj rukometnoj reprezentaciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Direktorica i fizioterapeutkinja hrvatske ženske rukometne reprezentacije bile su pozitivna na testiranju na koronavirus u petak ujutro, ali nitko od igračica i trenera koje večeras u 20.30 sati čeka ključna utakmica sa Španjolskom na Svjetskom prvenstvu", rekao je Hini glasnogovornik reprezentacije.

Tu su informaciju prije toga potvrdila i same igračice.

"Mi smo sve negativne", rekla je jedna. "Nije nitko od trenera koliko znam, to je bitno...", dodala je druga.

Testiranje je provedeno brzim antigenskim testom, no zbog dva pozitivna slučaja čitava ekipa se zatim testirala vjerodostojnijim PCR testom. Rezultat se još uvijek čeka.

"Rezultati opet kasne", napomenula je igračica dodavši da su rezultati kasnili u ponedjeljak. Tada su stigli u 19:00, a utakmica s Japanom je počela u 20:30.

U ponedjeljak su tako na jutarnjem testiranje bile pozitivne vanjske igračice Ćamila Mičijević i Ivana Dežić, a zatim je PCR test pokazao da je inficirana i Dora Krsnik. Njih tri se peti dan nalaze zatvorene u sobama u hotelu u Castellonu, gradu u kojem je Hrvatska igrala početne tri utakmice te je za njih Svjetsko prvenstov završilo.

Hrvatska u južnom španjolskom gradu Torrevieji u petak igra utakmicu sa Španjolskom u kojoj mora pobijediti kako bi produžila nadu u prolazak u četvrtfinale, dok je domaćinu Španjolskoj dovoljan bod. Niti jedna igračica Španjolske nije zaražena koronavirusom, rekao je u petak glasnogovornik njihovog saveza u izjavi za Hinu.

Premda su sve reprezentacije, uključujući igračice i članove stožera, došle cijepljene u Španjolsku po nalogu IHF-a, na početku turnira se inficiralo pet igračica Austrije. Zbog toga je IHF odredio obvezno testiranje brzim antigenskim testom ujutro na dan utakmica. Mjera je stupila na snagu u nedjelju, a u ponedjeljak ujutro je koronavirus otkriven kod triju vanjskih igračica Hrvatske koje su isti dan morale propustiti susret s Japanom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider